Sve vesti Svet

UŽAS! Transrodna osoba se hvali u zatvoru kako je dobila laganu kaznu za zlostavljanje deteta

Transrodna osoba se hvali u zatvoru kako je dobila laganu kaznu za zlostavljanje deteta
Pisao Elena Vuk

Zatvorski snimci u Los Anđelesu uhvatili su seksualnog prestupnika kako se smeje i hvali se dobijenom malom kaznom za napad na 10-godišnju devojčicu.

Transrodna žena u Los Anđelesu likovala je u snimljenom telefonskom pozivu u zatvoru da će je lako pustiti zbog seksualnog napada na 10-godišnju devojčicu, predviđanje koje se pokazalo istinitim kada je osuđena prošlog meseca.

Snimci, do kojih je došao Foks njuz, uhvatili su 26-godišnju Hanu Tubs kako se tokom novembarskih telefonskih razgovora sa svojim ocem hvali da neće morati da se vraća u zatvor prema politici okružnog tužioca Los Anđelesa Džordža Gaskona. Tubs je takođe izneo eksplicitne primedbe o mladoj žrtvi, govoreći o njenoj seksualnoj privlačnosti prema devojčici.

„Izjasniću se za to, izjasniću se krivim“, rekao je Tubs u jednom pozivu.

Staviće me na uslovnu kaznu, i to će biti odbačeno, biće gotovo. Neću morati da se registrujem (kao seksualni prestupnik), neću morati da radim ništa.

Slučaj o kome je reč odnosio se na napadačicu Tubs,  koji je tada identifikovan kao Džejms, muškarac – 2014. godine u ženskom toaletu restorana Denni's. Tubs, koja je u trenutku incidenta imala dve nedelje do napunjenih 18 godina, kada je počela da se identifikuje kao žena tek nakon što je uhapšena zbog napada osam godina kasnije.

Marketing ili napad?! Nova Trampova društvena mreža mnogima pokazuje grešku pri logovanju

Predviđanje o blažoj kazni se obistinilo u junu, kada je Tubs pošteđen zatvora u zatvoru za odrasle. Kancelarija Gaskona je odbila da krivično goni Tubsa kao odraslog, u skladu sa progresivnom politikom. Osuđena je na dve godine maloletničkog pritvora, što bi, kako se navodi, moglo značiti puštanje na slobodu za šest meseci. Tubs je takođe tačno predvidela da ona neće morati da se registruje kao seksualni prestupnik, uprkos tome što je počinila druge prekršaje od napada.

U jednom od svojih poziva u zatvoru, Tubs je izjavila pozivaocu da se na sudu poziva kao žena. I dodala da bi tražila da bude raspoređena u ženski zatvor ako bude osuđena.

Žrtva je rekla za Foks njuz da je “uvredljivo” i “nepravedno” goniti Tubsa kao ženskog i maloletno lice, “videvši kako se očigledno nije ponašao kao takav” tokom seksualnog napada.

Stvari koje mi je uradio i naterao me da uradim tog dana bile su strašne za desetogodišnju devojčicu“, rekla je ona, dodajući da joj laka kazna „nije donela pravu pravdu.

Gaskon, koji je izabran 2020. uz pomoć 2,5 miliona dolara za finansiranje kampanje od strane milijardera aktiviste Džordža Soroša, rekao je u nedelju da bi drugačije postupio u slučaju Tubs da je znao da je optužena zanemarila štetu koju je nanela. Međutim, medijski izveštaji ukazuju da je Gaskonova kancelarija dobro upoznata sa snimcima iz zatvora.

Ne razumemo uvek kako treba, kao što niko ne može, ali verujemo da su naša osnovna uverenja ispravna – rekao je Gaskon.

Pošto se tužilac suočava sa potencijalnim glasanjem o opozivu zbog njegove navodne politike mekog prema kriminalu, njegova kancelarija je prošle nedelje rekla zaposlenima da mogu postojati retki izuzeci od njegovih pravila, uključujući njegovu zabranu suđenja maloletnicima na sudu za odrasle. Suprotno nedeljnoj izjavi Gaskona, njegova kancelarija je saopštila da ublažavanje politike nije povezano sa kontroverznim slučajem Tubs.

Nulta Tačka/RT