Sve vesti Svet

UŽIVO U EMISIJI PORUČUJU RODITELJIMA DA UDVOSTRUČE MASKE ZA LICE SVOJOJ DECI

UŽIVO U EMISIJI PORUČUJU RODITELJIMA DA UDVOSTRUČE MASKE ZA LICE SVOJOJ DECI

U delu emisije Today koji roditeljima daje savete za povratak u školu, rečeno im je da deci koja se vraćaju na nastavu, stave duple maske za lice.

Prenaglašavajući soj Omikron Covid virusa, u jeku povratka u školu sa zimskog raspusta, dopisnica NBC-ja Viki Ngujen smešno je savetovala roditelje da sprečavaju disanje dece platnenim maskama naslaganim preko hirurških maski.

„Hej, Vic, deca su se vratila u učionicu, barem velika većina njih. Koja je preporuka za naše najmlađe učenike?“ jedan panel upita Ngujenova.

„U redu, pa smo razgovarali sa dr Džonom Toresom o ovome jer sam zapravo jutros pre nekoliko minuta poslala svoju decu na vrata sa dve maske“, odgovorila je ona.

Nakon što je opisao kako su određene maske bolje od drugih, Ngujen je rekla roditeljima da kupe „hirurške maske za decu“ jer su deca bolje, i savetovala im je da preko njih stave platnene maske.

„Ako to ne možete, samo hirurška maska. Dr Tores kaže najmanje najbolje, ali bolje nego ništa, dvoslojnu pamučnu masku koja odgovara vašem detetu. Najbolja kombinacija je svakako ona koju će vaše dete nositi i držati po ceo dan kada je u učionici“, zaključio je reporter lažnih vesti.

Emisija Today očigledno ignoriše izjave CNN-ove „zdravstvene stručnjakinje“ dr Leane Ven, koja je nedavno rekla da su platnene maske „malo više od ukrasa za lice“, i kritikovala ih kao „neprikladne za ovu pandemiju… jer imamo posla sa nečim to je u vazduhu.”

Dok su neke studije tvrdile da maske deluju na sprečavanje širenja virusa, druge studije su potpuno odbacile njihovu efikasnost u zaustavljanju prenošenja respiratornih virusa.

Povrh toga, podaci sa veb stranice CDC-a pokazuju da deca uzrasta od 0 do 17 godina imaju izuzetno nizak rizik od umiranja od Covida, sa stopom preživljavanja od oko 99,9997%.

Krajnje je vreme da se roditelji probude zbog Covid prevare koja pokušava da porobi sledeću generaciju.

Nulta Tačka/InfoWars