Sve vesti Svet

VAKCINA ILI ZATVOR: SUDIJA U OHAJU REKAO ČOVEKU OSUĐENOM ZA POSEDOVANJE FENTANILA DA SE VAKCINIŠE ILI DA IDE U ZATVOR

Čovek iz Sinsinatija, Ohajo, koji se izjasnio krivim za posedovanje droge fentanila, osporava odluku okružnog sudije da uslovi njegovu uslovnu kaznu vakcinom protiv Covid-19, rekavši da to ne želi niti mu je potrebna.

Brandon Rutherford(21) je prošle sedmice uslovno osuđen zbog posedovanja smrtonosne droge. Bio je šokiran, međutim, kada mu je sudija okruga Hamilton Christopher Wagner dao 60 dana da se vakciniše ili da ide u zatvor na 18 meseci.

Rutherford-ov advokat rekao je u ponedeljak za više medija da namerava da ospori nalog, ali želi da sačeka da vidi da li će sudija Wagner “kršiti” prava njegovog klijenta kada istekne rok.

,,STRUČNJAK” RADMILO PETROVIĆ OPTUŽIO DECU ZA ŠIRENJE VIRUSA: ,,Ja sam za vakcinaciju dece i pre 12 godina, oni su veliki rizik”.

Prema transkriptu saslušanja dostavljenom Sinsinatijevoj WCPO-TV, Wagner je upitao Rutherforda zašto nosi masku u sudnici, samo da bi mu bilo rečeno da optuženi nije bio vakcinisan. Tada je sudija odlučio da zahteva vakcinaciju kao uslov za uslovnu kaznu.

„Ja sam samo sudija, a ne lekar, ali mislim da je vakcina mnogo sigurnija od fentanila, a to je ono što ste imali u džepu“, rekao je Wagner Rutherfordu. „Bićete i dalje zaposleni. Nećete biti u blizini vatrenog oružja. Narediću vam da u naredna dva meseca dobijete vakcinu i pokažete to kancelariji za uslovne kazne. Dobro?”

Rutherford nije bio saglasan i rekao je WCPO-u da je “nepravedno” od sudije da ga prisili da dobije vakcinu koju ne želi, ili veruje da mu nije potrebna.

VEČERAS OD 20H MARIO ZNA STAJE NA REP PROVOKATORIMA I PROPAGANDI!

„Zato što ne želim da primim vakcinu šalju me u zatvor? Ne slažem se s tim”, rekao je Rutherford WCPO-u prošlog četvrtka. „Samo pokušavam da učinim sve što mogu da to rešim što je pre moguće, poput pronalaska posla i svega ostalog. Ali ta sitnica može da me unazadi“, dodao je, misleći na uslovljavanje vakcinacijom.

U saopštenju poslatom TV stanici, sudija Wagner je rekao da je nalog za vakcinaciju u nadležnosti suda „da rehabilituje okrivljenog i zaštiti zajednicu“, dodajući da sudije „redovno“ nalažu optuženima da se leče od droga, alkohola ili mentalnih poremećaja.

Prema lokalnim medijima, Wagner nije jedini sudija u Ohaju koji je zahtevao vakcinaciju kao uslov. Sudija u okrugu Franklin počeo je to da radi pre dva meseca, dok su dve sudije okruga Cuyahoga nudile optuženima smanjene uslovne kazne ako se vakcinišu.

U međuvremenu, sudije širom SAD-a donele su odluku da se dozvoli privatnim preduzećima, pa čak i univerzitetima da nametnu obaveznu vakcinaciju svojim zaposlenima i studentima. U ponedeljak je Ministarstvo odbrane objavilo da će pripadnicima američke vojske biti obavezno vakcinisanje do sredine septembra, ili ranije ako vakcine, koje su trenutno odobrene samo za hitnu upotrebu, dobiju puno odobrenje FDA.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”