Sve vesti Svet

VELIKA POBEDA! NOVAK ĐOKOVIĆ MOŽE U AUSTRALIJU I BEZ VAKCINE!

Australija je pretila teniserima da neće moći da učestvuju na Melburnu ukoliko nisu vakcinisani, ali po svemu sudeći su brzo shvatili da bi tako imali više štete nego koristi.

Prvi na udaru je bio Novak Đoković, koji ne želi ni da priča o vakcini, pa su ga i političari i mediji pominjali u svakom tekstu i razgovoru, prenosi portal Srbin.info.

Ipak, pretnje upućene Đokoviću, ali i ostalim teniserima nisu urodile plodom, odnosno bile su lažne, što je potvrdila i bivša igračica Kejsi Delakva, koja je zadužena za kontakt Australijan opena sa VTA turom u vezi sa virusom korona.

Nevakcinisani igrači takođe će moći da putuju, samo će za njih važiti rigoroznija pravila tokom dvonedeljnog karantina.

NASTAVLJA SE PRITISAK NA NOVAKA ĐOKOVIĆA DA SE VAKCINIŠE! KAMPANJA UCENE OD STRANE MEDIJA!

U Melburnu će kao i prošle sezone pred početak Australijan opena postojati karantin za igrače, a teniseri će kao i tada dolaziti u Australiju čarter letovima.

– Već smo razgovarali sa igračima o trenutnim uslovima. Znamo da će se Australijan open održati poslednje dve nedelje januara i da će biti karantin. Igrači će imati mogućnost da treniraju – rekla je Delakva.

Na pitanje šta će biti sa nevakcinisanim igračima, Delakva je dala konkretan odgovor i rešila sve dileme, naravno, ukoliko ne bude bilo promena do početka grend slema u Melburnu.

ĐOKOVIĆEVIM STOPAMA! NI MEDVEDEV NE DOZVOLJAVA UCENU ZARAD UČEŠĆA NA AUSTRALIJAN OPENU: ,,IGRAĆU, MAKAR BIO DVE NEDELJE U KARANTINU”

– Vakcine neće biti obavezne. Mogu da kažem da će u Australiju moći da dođu i vakcinisani i nevakcinisani teniseri, ali će imati različite uslove boravka. Naša poruka igračima je da ako žele najbolje uslove budu vakcinisani. Ono što mogu da kažem za igrače koji dolaze u Australiju, uslovi za nevakcinisane će biti sasvim drugačiji od onih koji budu vakcinisani.

Sličnog razmišljanja kao australijska teniserka je i Endi Mari, koji je pričao posle poraza od Zvereva o Australijan openu.

– Koliko razumem, ako niste vakcinisani i dalje vam je dozvoljeno da igrate, samo će pravila biti drugačija. Možda ćete morati da odete u Australiju nekoliko nedelja ranije od svih ostalih. To je izbor igrača. Ako lokalna vlast to postavi, ja bih to podržao – rekao je Mari.

Otvoreno prvenstvo Australije planirao je da počne 17. januara, branioci titula su Novak Đoković i Naomi Osaka u ženskoj konkurenciji.

Nulta Tačka/Srbin.info

O uredniku

Elena Čakar