Region Sve vesti

VIKTOR ORBAN UPOZORIO PAPU O MASOVNIM MIGRACIJAMA NA ZAPAD

Mađarski premijer Viktor Orban zatražio je od pape Franje da ne dopusti “propadanje” hršćanstva i dao mu poklon koji izaziva njihovo zalaganje za masovnu migraciju.

“Na sastanku u nedelju, prema pisanju državnih medija, Orban je čak uručio Papi provokativni poklon: Kopiju pisma mađarskog kralja iz 13. veka tadašnjem papi Inocentiju IV, tražeći pomoć Rima da porazi navalu stranih napada osvajača, očigledna referenca na migrante u 21. veku ”, preneo je CBS News.

Balazs Orban, zamenik ministra u kabinetu premijera opisao je istorijsku važnost pisma na svom Twitter-u.

“Premijer Orban sreo se sa papom Franjom i predstavio mu pismo koje je kralj Béla IV napisao za papu Inocenta IV 1250. godine”, napisao je. “Kralj je upozorio na preteću opasnost od tatarske invazije i pozvao na jedinstvo Evrope. Ignorisan je. 35 godina kasnije Mađarska se odbranila od tatara velikim krvoprolićem. ”

 

Međutim, malo je verovatno da će se papa Franjo predomisliti, a to je naglašeno kada je okupljenima u Budimpešti rekao da Mađari trebaju “pružiti ruke svima”, misleći na migrante i izbeglice.

Papa je više puta izvodio trikove vezane za odnose sa javnošću zalažući se za masovnu migraciju iz nehrišćanskih zemalja na zapad, uključujući neslavno kada se susreo sa izbeglicom iz Ruande koji je kasnije ubio francuskog sveštenika i zapalio katedralu.

Kao što smo naglasili ranije ovog meseca, Orban je na forumu lidera u Sloveniji rekao da se “migracije moraju zaustaviti” kako bi se očuvala evropska kulturna baština.

Orban je više puta upozoravao da je smanjenje domaćeg stanovništva Evrope “bolest” i da zamena stanovništva putem masovne migracije predstavlja “demografsko samoubistvo”.

VIKTOR ORBAN: ,,MIGRACIJE SE MORAJU ZAUSTAVITI ODMAH!”

Mađarski lider pokušao je podstaknuti lokalno stanovništvo zemlje da povećaju natalitet kako ne bi postalo zavisno od uvoznih migranata.

Mađarska je 2019. godine donela politiku prema kojoj su bračni parovi nagrađeni zajmom od 30.600 eura koji je potpuno oprošten od povrata nakon što dobiju treće dete.

Nulta Tačka/InfoWars

O uredniku

Elena Čakar