Sve vesti Tehnologija

Vlasnici automobila TESLA u Norveškoj pokrenuli štrajk glađu zbog silnih grešaka u toku vožnje

Vlasnici automobila TESLA u Norveškoj pokrenuli štrajk glađu zbog silnih grešaka u toku vožnje

Portparol grupe norveških vlasnika Tesle rekao je za RT u četvrtak da je štrajk glađu koji je organizovala grupa imala za cilj da privuče pažnju proizvođača automobila Ilona Maska, jedinog koji mogže da reši njihovu dugačku listu pritužbi.

„Ne mislimo da bi Ilon ovo dozvolio, ako bi bio upoznat sa našim problemima. Smatramo da je naša odgovornost da ga obavestimo i smatramo da bi štrajk glađu bio efikasan“, rekao je Erlend Morč u intervjuu za RT.

„Nadamo se da će nam se na ovaj ili onaj način obratiti i možda rešiti naše probleme, jer mislimo da je on jedini koji to može“, dodao je Morč. “Ilone, molim te, pomozi nam.”

Morč (27) je govorio u ime grupe vlasnika Tesle koji su učestvovali u štrajku glađu u subotu i nedelju. Prema njihovoj veb stranici , Norveška ima najviše Tesli po glavi stanovnika na svetu, ali služba za korisnike kompanije izgleda ne može da prati probleme.

Nemačka i Francuska “pronašle način” kako da pobede u ratu protiv Rusije- Koristiće TikTokere i Jutjubere

Jedan od vlasnika je doživeo da mu se alarm u automobilu pali „neprekidno, danima“, rekao je Morč, na kraju je morao da ga potpuno isključi. Drugi je morao da se vozi od Berlina do Osla sa spuštenim prozorima, zimi, i zbog toga je dobio upalu pluća.

Četiri najveće žalbe navedene na veb stranici uključuju automobile koji odbijaju da startuju po hladnom ili vrućem vremenu, ručke na vratima koje ne rade po hladnom vremenu i „intenzivnu buku“ tokom vožnje.

Svetla, vrata, klima uređaji i kompjuteri takođe ponekad ne rade kako treba, automobili imaju problem sa punjenjem, a noviji modeli imaju problema sa rđom i lošim kvalitetom farbe.

Zbog svega toga, vlasnici Tesle u Norveškoj su posvećeni svojim automobilima – i Masku, koga, čini se, smatraju više od generalnog direktora. Pre nego što su započeli štrajk glađu, poređali su svoje automobile da ispišu „POMOĆ“ na parkingu u Oslu. Najavljujući početak štrajka, Morč je rekao da će vlasnici „ispružiti ruke do neba i nadati se da će onaj ko nas gleda odozdo – sa svojim satelitima – čuti naše molitve”.

„I dalje želim da Tesla bude broj jedan, samo želim da Tesla sluša svoje kupce kada se žale i čuje naš vapaj za pomoć“, rekao je Morč za RT.

Ostalo je nejasno da li je Musk, koji je u ponedeljak trebalo u Oslu na energetsku konferenciju, primetio akciju. U sredu je tvitovao o „periodičnom postu“ i da se zbog toga oseća zdravije.

NultaTačka/RT