Sve vesti Svet

Vlasti moraju da istraže porast smrtnosti povezanih sa primenom vakcinacije, kaže studija

Vlasti moraju da istraže porast smrtnosti povezanih sa primenom vakcinacije, kaže studija

Vlasti bi trebalo da „sveobuhvatno” istraže porast broja smrtnih slučajeva na Kipru tokom 2021. koji se ne objašnjava COVID-om 19, već se dogodio istovremeno sa kampanjom vakcinacije, zaključuje se u studiji.

Recenzirana studija u časopisu Cureus analizirala je informacije koje je kiparsko ministarstvo zdravlja prijavilo Evropskom statističkom zavodu (Eurostat), a koje uključuju sedmičnu smrtnost od svih uzroka za 2016-2021., i podatke koje je prikupio Evropski centar za prevenciju bolesti i Kontrola dnevno prijavljenih infekcija i smrti od COVID-19.

Istraživači su primetili povećanje smrtnosti od svih uzroka na Kipru 2021. godine od 9,7% u odnosu na 2020. godinu, sa ukupnim porastom mortaliteta od 16,5% u 2021. u poređenju sa prosečnim mortalitetom u prethodnih pet godina. Konkretno, otkrili su nagli porast u trećem i četvrtom kvartalu 2021. godine – pogledajte grafikone gde su istaknute ključne oblasti.

Studija zaključuje da se većina značajnog povećanja mortaliteta na Kipru 2021. godine ne objašnjava smrtnim slučajevima od COVID-19 i da je „paralelna sa kampanjom istovremene vakcinacije“. Ovo bi trebalo da „sveobuhvatno istraže nacionalne i evropske javne zdravstvene vlasti kako bi se identifikovali i pokušali da se spreče osnovni uzroci“, dodaje se.

Kipar je daleko od jedinog mesta koji je video ovaj skok mortaliteta ne-Covida u drugoj polovini 2021. Primećen je širom zapadne Evrope, kao što je prikazano u nastavku, i u SAD i Izraelu.

Sa brojnim signalima o bezbednosti vakcina koje su identifikovali naučnici u više zemalja, zaista se dosta kasni od strane vlasti da pravilno istraže ove alarmantne trendove.

Nulta Tačka/InfoWars