Srbija Sve vesti

VUČIĆ SASTANČI DOK SE NA NAROD PUCA! SRBI SA KiM MU PORUČILI: SAMI ĆEMO SE BRANITI! OBOREN I SAJT KOSOVO ONLINE

U toku je sastanak predsednika Srbije Aleksandar Vučić sa građanima koji su sa severa KiM stigli u Rašku.

Kako navode mediji, na početku sastanka Vučić je rekao da će saslušati svakog ko ima šta da kaže pa će, ako treba, ostati i celu noć. Okupljeni Srbi smatraju, kako su i rekli, da sledećeg puta nema i da ROSU danas nisu pucali nasumice nego direktno u Srbe. Sastanak „moderira“ Goran Rakić, ministar u Vladi Kosova.

„Mi moramo sami da se branimo, ako vi nećete“, rekao je jedan od građana.

POGLEDAJTE! TRENUTAK KADA JE SRBIN UPUCAN NA KOSOVU SA LEĐA! (VIDEO)

Sestra od strica Srećka Sofronijevića, Srbina ranjenog u današnjoj akciji ROSU, rekla je:

„Kamenovana sam, isterivana sam. Meni je sin morao da ode sa Kosova. Željna sam ga“, rekla je ona u kratkom, emotivnom obraćanju.

Ređaju se govornici, uglavnom sa istim pitanjem: da li ćete stati iza nas da nas branite?

„Ovi ljudi ovde, mi im neizmerno verujemo. Mi imamo samo jednu državu, to je Srbija. Ali više ne možemo i nećemo da trpimo. Ćutali smo zarad mira, i pre desetak dana na barikadama. Želim samo da kažete ovim momcima ovde da je Srbija iza nas. Kažite im kako je i šta je“, rekao je jedan građanin Kosovske Mitrovice, obraćajući se predsedniku.

VELIKA POBEDA! NOVAK ĐOKOVIĆ MOŽE U AUSTRALIJU I BEZ VAKCINE!

Pojedini građani traže oružje. Čuju se predlozi i za „građansku neposlušnost“ i izlazak građana iz institucija u Prištini.

NAPADI SA ULICA PREŠLI ONLINE

Sajt Kosovo Onlajn oboren je danas nešto pre 15 časova, a pokušaji hakerskih napada registrovani su tokom celog dana, saopštilo je uredništvo ovog sajta.

“Naša redakcija saopštava da ne zna ko stoji iza napada, ali činjenica je da se on dogodio u danu kada je kosovska policija sprovela akciju na severu Kosova u kojoj je dvoje Srba teško povređeno, a nekoliko desetina njih je moralo da zatraži lekarsku pomoć o čemu je Kosovo onlajn izveštavao od ranog jutra iz minuta u minut”, piše u saopštenju.