Sve vesti Svet

YOUTUBE ZABRANIO KANAL POPULARNOG VODITELJA DENA BONĐINA! NASTAVLJA SE BRUTALNA CENZURA

YOUTUBE ZABRANIO KANAL POPULARNOG VODITELJA DENA BONĐINA! NASTAVLJA SE BRUTALNA CENZURA

YouTube je u danas trajno zabranio kanal Denu Bonginu kao i  pristup platformi, rekavši da je pokušao da izbegne prethodnu suspenziju.

Njegov kanal je suspendovan zbog navodnog kršenja YouTubeove politike dezinformacija o COVID-19.

“Kada kanal dobije opomenu, protivno je našim Uslovima korišćenja da objavljujemo sadržaj ili koristimo drugi kanal da zaobiđemo suspenziju”, rekao je portparol YouTubea za The Hill.

Oba Bonginova kanala su uklonjena i on neće moći da kreira novi u budućnosti, navodi platforma.

Portparol YouTube-a je potvrdio da će pokušaji da se naprave novi kanali “povezani sa njegovim imenom” takođe biti odbijeni.

Bongino je u video snimku objavljenom ranije ove sedmice najavio da već planira da zauvek napustiti YouTube i skoro 900.000 pretplatnika na njegovom glavnom kanalu. Prethodno je obećao da će isto učiniti sa Twitterom.

Bongino će verovatno nastaviti objavljivati ​​svoje video zapise na Rumbleu, YouTubovom konkurentu.

FIRMA BRATA DARIJE KISIĆ IMA PRISTUP PODACIMA O VAŠEM LEČENJU PA ČAK I O REZULTATIMA KOVID TESTIRANJA

Kanal “The Dan Bongino Show”, koji objavljuje čitave epizode njegove dnevne emisije, ima preko 2 miliona Rumble pretplatnika.

Popularnost platforme je nedavno porasla, dostigavši ​​preko 30 miliona gledalaca mesečno u prvom kvartalu 2021. sa manje od 2 miliona u jesen 2020. godine.

Mnoge korisnike na Rumble je privukla i informacija da je Tramp, čiji je novi medijski poduhvat TRUTH Social prošlog mjeseca najavio partnerstvo s kompanijom tom video platformom,  ali i političari uključujući Sen. Rand Paul (R-Ky.), koji je najavio da će se pridružiti platformi nakon što je suspendovan sa YouTube-a.

NultaTačka/TheHill