Sve vesti Svet

ZA PAR DANA BIĆE OBJAVLJENI DETALJI TAJNOG DOGOVRA EPŠTAJNA I PRINCA ENDRUA SINA KRALJICE ELIZABETE II

ZA PAR DANA BIĆE OBJAVLJENI DETALJI TAJNOG DOGOVRA EPŠTAJNA I PRINCA ENDRUA SINA KRALJICE ELIZABETE II

Nagodba iz 2009. između Džefrija Epštajna i žrtve koja je tužila Princa Endrua, Virdžinija Giuffre uskoro će biti javno objavljena.

Sporazum o nagodbi između Džefrija Epštajna i Virdžinije Giuffre, koja trenutno tuži princa Andrewa zbog navodnog seksualnog zlostavljanja, trebao bi biti objavljen u narednim danima, nakon naredbe američkih sudija da ponište sporazum.

Objavljivanje dokumenta dolazi usred tekućeg slučaja između Virdžinije i princa Endrua, vojvode od Jorka, kojeg ona optužuje da ju je prisiljavao na seks s njim u kućama i stanovima Ghislaine Maxwell i Epštajna kada je imala manje od 18 godina.

HOLANDIJA NAJAVLJUJE PLAN DA SE LJUDIMA DA DO ŠEST DOZA VAKCINE PROTIV COVID-a

Visoki član kraljevske porodice i sin Kraljice Elizabete druge je više puta i energično negirao bilo kakve tvrdnje, uključujući i sada već ozloglašeni intervju za BBC nakon kojeg se privremeno povukao iz javnog života. Za ove optužbe nije krivično optužen.

Sada pokojni osuđeni seksualni prestupnik Epštajn postigao je dogovor sa Virdžinijom 2009. godine, za koji vojvodini advokati tvrde da Britanca oslobađa svake odgovornosti, sprečavajući optuženog da tuži kraljevića. U sredu su dvojica sudija sa Menhetna naredila da se dokument o sporazumu objavi 3. januara 2022. godine ili približno tog datuma, rekavši da nema razloga da se drži u tajnosti.

Endruovi advokati tvrde da sporazum pokriva “kraljevića” i da je osmišljen da zaštiti “sve i sve osobe” koje bi Virdžinija eventualno mogla da tuži. Međutim, njeni advokati kažu da je sporazum pokrivao samo ljude koji su uključeni u slučajeve na Floridi, što znači da bi kraljevski član koji živi u Velikoj Britaniji bio isključen.

Pravni tim vojvode od Jorka nedavno je pokrenuo kontraosporavanje tvrdnji, pozivajući sud da odbaci slučaj jer njegov Virdžinija zapravo živi u Australiji, tako da njujorški sud možda nema “nadležnost”.

Sudija u New Yorku saslušaće pravne zastupnike obe strane 4. januara, gde će razmotriti zahtev za odbacivanje Virdžinijine tužbe, kojom se traži neutvrđena šteta.

Objavljivanje sporazuma o nagodbi dolazi nakon što je Maxwellova, bivša Epštajnova partnerka, proglašena krivom po pet od šest tačaka povezanih s pomaganjem  milijarderu i vrbovanjem tinejdžerki za zlostavljanje. Maxwellovoj preti do 80 godina zatvora.

NultaTačka/RT