Sve vesti Svet

ZABRINJAVAJUĆA STATISTIKA! UREDNICA POZNATOG ČASOPISA ,,The Spectator” IZVEŠTAVA O PROMENAMA U MENSTRUACIJI NAKON COVID VAKCINE, KOD PREKO 30.000 ŽENA U VELIKOJ BRITANIJI

Najmanje 30.304 Britanke otkrile su promene u menstrualnom ciklusu nakon vakcinacije protiv Covid-19. Urednik časopisa The Spectator jedna je od nedavno pogođenih i kaže da se mnogi plaše da govore.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Lara Prendergast, izvršna urednica u londonskom časopisu Spectator, pokrenula je u četvrtak u kolumni neka zabrinjavajuća pitanja nakon što je prijavila da je pogođena ovim promenama u ciklusu od kada je u maju primila prvu dozu vakcine Pfizer.

Napominjući da je to “neprijatna” i osetljiva tema za diskusiju, ukazujući da bi pravi broj žena sa neželjenim efektima vakcine u pogledu poremećaja menstrualnog ciklusa mogao biti daleko veći od 30.304 dokumentovanih, Prendergast je otkrila da njen ciklus nije bio u redu od kada je vakcinisana nekoliko meseci ranije.

„Milioni britanskih žena su vakcinisane, pa će 30.304 izveštaja biti mali deo: zanemarljiv broj, mogli biste reći. Ali ne izgleda zanemarljivo ako ste jedna od tih žena”, napisala je ona, dodajući da su joj prijateljice rekle „da su i one pogođene”, ali da „nisu to prijavljivale” zbog toga što je tema i neugodna i osetljiva i zbog straha da će biti označene kao „anti-vakseri“.

LG POSTAVLJA NOVI REKORD U 6G PRENOSU PODATAKA NA 100 METARA

„Da li „anti-vakseri“ treba da budu zabrinuti da te vakcine mogu imati uticaj na naše menstrualne cikluse?” Prendergast je postavila pitanje, pre nego što je potvrdila da joj je ginekolog rekao da nije sasvim normalno „da vakcine utiču na menstruaciju na takav način“.

Prendergast je takođe izrazila zabrinutost da „ako vakcine toliko utiču na menstruaciju, ko zna šta bi se još moglo dogoditi“, napominjući da milioni žena mogu samo da se „nadaju i veruju“ medicinskim zvaničnicima i influenserima koji se zalažu da se mlade žene vakcinišu i da su u pravu u vezi sa navodno niskim rizicima.

Iako je priznala da su zvaničnici, kao što je predsednik Kraljevskog koledža opstetričara i ginekologa (RCOG), dr Edvard Morris, uveravali žene da je nemoguće da vakcine utiču na plodnost žene, Prendergast je istakla da većina žena „povezuje svoje menstrualne cikluse sa svojom plodnošću“, te su stoga nuspojave izuzetno alarmantne za one koji ih dožive.

„Mesec dana nakon druge vakcine, beležim da mi je poslednji ciklus još jednom poremećen“, zaključila je ona u kolumni.

Britanska Regulatorna agencija za lekove i zdravstvene proizvode (MHRA) savetovala je zabrinute žene da su menstrualni problemi „uglavnom prolazne prirode“ i da „nema dokaza koji ukazuju na to da će vakcine protiv Covid-19 uticati na plodnost i sposobnost rađanja dece“.

Potpredsednik RCOG-a, dr Jo Mountfield takođe je rekao da, iako „promene u menstrualnom ciklusu mogu biti zabrinjavajuće“, izgleda da se „većina ženskih menstrualnih ciklusa vraća u normalu nakon jednog do dva ciklusa“.

Promene menstrualnog ciklusa ne pojavljuju se na listi neželjenih efekata koji su dati Britancima pre primanja vakcine protiv Covid-19.

Vlada Velike Britanije objavila je u ponedeljak da MHRA razmatra “sumnje na nuspojave menstrualnih poremećaja i neočekivano vaginalno krvarenje nakon vakcinacije protiv Covid-19 u Velikoj Britaniji”.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/RT