Sve vesti Svet

Zapad na respiratoru! Pakistan postiže ključni sporazum sa Rusijom o kupovini gasa i pšenice

Zapad na respiratoru! Pakistan postiže ključni sporazum sa Rusijom o kupovini gasa i pšenice
Pisao Elena Vuk

Pakistan je potpisao veliki sporazum sa Rusijom o uvozu prirodnog gasa i pšenice, javili su mediji ove nedelje, pozivajući se na pakistanskog premijera Imrana Kana.

Kan je navodno rekao da su on i ruski predsednik Vladimir Putin imali „sjajne razgovore” tokom njegove posete Moskvi prošle nedelje, gde su lideri potpisali bilateralni sporazum. On je napomenuo da Pakistan planira da u bliskoj budućnosti uveze oko dva miliona tona pšenice iz Rusije.

Dvojica lidera su navodno razgovarali i o dugo odlaganom gasovodu Pakistanski tok, koji bi trebalo da bude izgrađen u saradnji sa ruskim kompanijama.

OVO ĆE DA PUCA DO KIJEVA! BELI U BUNKERU KOD MARIO ZNA

„Obe zemlje žele da što pre pokrenu projekat“, navodi pakistansko ministarstvo energetike. Naftovod od 1.100 km (683 milje) koji povezuje Rusiju i Pakistan dogovoren je 2015. Finansiraće ga Moskva i Islamabad, a graditi ga ruski izvođači.

Izveštaji o sporazumu stižu u trenutku kada se većina zapadnih zemalja ubrzano distancira od Rusije i uvodi teške ekonomske sankcije zemlji kao odgovor na njenu tekuću vojnu operaciju u Ukrajini.

Nulta Tačka/RT