Sve vesti Svet

Zapad sprema haos od Balkana do Bliskog istoka?

Zapad sprema haos od Balkana do Bliskog istoka?

Zapad pokušava da sačuva globalnu dominaciju, ali da bi to ostvario pokušaće da poseje haos u raznim regionima.

Zonu rizika predstavlja cela planeta, izjavio je predstavnik Spoljno-obaveštajne službe Rusije, general-pukovnik Vladimir Matvejev.

“Očigledno je da Zapad nije zabrinut zbog sudbine kijevskog režima. Kako se vidi iz informacija koje stižu u Spoljnoobaveštajnu službu, zapadni mentori su ga praktično već otpisali i svim silama se bave razradom planova o podeli i okupaciji makar dela ukrajinske teritorije”, izjavio je Matvejev na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost u okviru foruma “Armija 2022”.

On je upozorio na to da će Sjedinjene Američke Države, u nameri da učvrste svoju globalnu diktaturu, biti sve agresivnije i nerazumnije, ocenjujući da je to krajnje opasno.

“Zapad slabi, spotiče se, ali i dalje misli da je veoma moćan. Prema našim podacima, u Beloj kući ozbiljno računaju na reanimaciju, pa čak i jačanje globalne liberalne diktature”, rekao je Matvejev.

Džared Kušner smestio FBI TRAMPU tvrdi rođaka bivšeg predsednika SAD

Prema njegovoj oceni, američki stratezi ignorišu tendenciju stvaranja mnogopolarnog sveta, ili je tumače kao znak nastupajuće anarhije.

“Takav dogmatski pristup je s jedne strane smešan, a s druge – krajnje opasan. Upravo se tu krije glavni izazov za mir i stabilnost u raznim delovima sveta. Usled gubitka moći Zapad na čelu sa SAD će postajati sve agresivniji i nerazumniji. Da bi dobio vreme za konsolidaciju i pregrupisanje sopstvenih snaga, Vašington i njegovi sateliti će pokušati da unesu haos u drugim zemljama i regionima, da sve potencijalne, tinjajuće ili zastarele konflikte pretvori u ‘žarišta'”, upozorio je general.

Prema rečima Matvejeva, “u tom smislu u zoni povećanog rizika, bez preuveličavanja, nalazi se cela planeta – od Balkana i postsovjetskog prostora, do Južnog kineskog mora, indijskog potkontinenta i Latinske Amerike, a posebno Bliskog istoka“.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR PETROVIĆ- Vučić je u PANICI- Peticija protiv EVRO PRAJDA je USPELA

Nulta Tačka/B92