Sve vesti Svet

ZBOG OVOGA SU SVE CENZURISALI a danas stručnjaci priznaju da vakcinisani ipak mogu da šire COVID 19

ZBOG OVOGA SU SVE CENZURISALI a danas stručnjaci priznaju da vakcinisani ipak mogu da šire COVID 19

Problemi sa Big Tech platformama koje cenzurišu redakcije i korisnike zbog takozvanih „dezinformacija“ ponovo su naglašene prošle nedelje kada je, svedočeći pred Kongresom, bivša koordinatorka za borbu protiv COVID-a u Beloj kući Debora Birks rekla da su tvrdnje o efikasnosti vakcina protiv Covida zasnovane na „nadi“, a ne na stvarnoj nauci.

Ipak, to je bila navodna „nauka“ koju su Big Tech platforme koristile za cenzuru tvrdnji i dokazima o vakcini.

Na primer, Fejsbuk je u ranim danima Covid vakcine zabranio tvrdnje da vakcina protiv Covida neće sprečiti ljude da se zaista zaraze Covidom , što znači da su tvrdnje da vakcinisani još mogu da šire Covid postali prekršaj na platformi.

Birks je podržala svoju tvrdnju navodeći slučajeve ponovne infekcije do kraja 2020.

Deborah Birx Says Trump White House Asked Her to Weaken Covid Guidance - The New York Times

„Postojali su dokazi iz globalne pandemije da je došlo do prirodne reinfekcije“, rekla je dr Birks u svom svedočenju.

„A pošto je vakcina zasnovana na prirodnom imunitetu, ne možete zaključiti da će vakcina biti bolja od prirodne infekcije.”

Bez obzira na dokaze, službenici javnog zdravlja, uključujući dr Entonija Faučija, nastavili su da promovišu ideju da su vakcine 90% efikasne u prevenciji infekcija i prenosa, a svaka tvrdnja koja nije išla u korak sa takvim navodima zabranjena je na nekim društvenim mrežama.

„Na kraju sam znao da će imunitet na vakcinu opasti kao što je opao prirodni imunitet. I postojali su dokazi [da] svaka četiri meseca dolazi do ponovne infekcije u Južnoj Africi“, rekla je Birks.

Republikanski poslanik Džim Džordan upitao je: „Kada nam je vlada rekla da vakcinisani ne mogu da prenesu [COVID-19], da li je to bila laž ili je to bilo nagađanje?“

„Mislim da je bila nada da će vakcina funkcionisati na taj način“, odgovorila je Birks. „I zato mislim da naučnici i lideri javnog zdravlja uvek moraju da budu za stolom i jasno kažu šta znaju, a šta ne znaju.

NultaTačka/ReclaimTheNet