Sve vesti Svet

ZDRAVSTVENI SISTEM U MIČIGENU KAŽE DA RADNICIMA SA PRIRODNIM IMUNITETOM NIJE POTREBNA VAKCINA

Krajem prošlog meseca prvi put smo izvestili o jednoj revolucionarnoj novoj studiji koja je izgleda “okončala debatu” na temu prirodnog imuniteta protiv vakcine. Studija je otkrila da je, kada je u pitanju sprečavanje ozbiljne infekcije delta varijantom, prirodna infekcija sa prethodnim sojem COVID-a čak 13 puta efikasnija u sprečavanju buduće infekcije od potpune vakcinacije.

Iako je američki medicinski establišment prvobitno zanemario istraživanje, u petak je doktor Entoni Fauči tokom intervjua za CNN upitan kako bi to objasnio nekome ko je ranije bio zaražen, a sada nerado dobija vakcinu.

Odgovor doktora Faučija: “Nemam zaista čvrst odgovor na to”.

Pa, ako nema dobro opravdanje, moraće ga uskoro pronaći. Budući da Bajdenova administracija povećava pritisak na poslodavce da prisile svoje radnike da biraju između posla i vakcine, Spectrum Health, bolnički sistem u zapadnom Mičigenu, upravo je objavio da se od prethodno zaposlenih (uključujući medicinske sestre, lekare itd.) neće tražiti da dobiju vakcinu ako su već bili zaraženi.

Odluku, koju je doneo odbor za izuzeće u medicinskom sistemu bolničkog sistema, prvo je preneo Detroit News. Pojedinci sa pozitivnim PCR-om ili testom na antigen plus pozitivnim testom na antitela iz proteklih tri meseca su mogli da traže izuzeće.

Spectrum Health odobriće privremena izuzeća od obavezne vakcinacije zaposlenim pojedincima koji mogu dokazati da su prirodno stekli imunitet na COVID-19.

Bolnički sistem u zapadnom Mičigenu, koji je u procesu spajanja sa Beaumont Health-om sa sedištem u Southfield-u, odobriće izuzeće onima koji imaju pozitivan PCR ili antigenski test na COVID-19 plus pozitivan test na antitela u poslednja tri meseca, navodi se u saopštenju zdravstvenog sistema u četvrtak.

Izuzeće, prvo za veliki zdravstveni sistem u Mičigenu, razvijeno je “kako se pojavilo novo istraživanje” o prirodnom imunitetu.

“Iako i dalje preporučujemo vakcinaciju osobama sa prethodnom infekcijom COVID-19, prema ovom novom istraživanju, sve je više dokaza da prirodna infekcija pruža zaštitu od ponovne infekcije COVID-19 i teških simptoma u određenom vremenskom periodu”, navodi se u saopštenju. “Trenutne studije ne govore koliko dugo prirodni imunitet štiti od ponovne infekcije”.

Politika se može promeniti ako „budući dokazi“ otkriju nešto novo o efikasnosti zaštite prirodnog imuniteta nasuprot onog stvorenog vakcinacijom.

Politika bi se mogla ažurirati ako budući dokazi pokažu da prirodno stečena zaštita opada ili da traje duže, ili ako postoji potvrđen rezultat testa na antitela koji pokazuje imunitet, navodi se u saopštenju.

Spectrum je krajem jula najavio da će zahtevati vakcinaciju protiv COVID-19 u roku od osam nedelja nakon što je Uprava za hranu i lekove odobrila vakcinu, ali je napomenuo da će razmotriti neka izuzeća.

Ta izuzeća uključuju verska izuzeća i medicinska izuzeća koja je odredila komisija za medicinska izuzeća. Odbor za medijalno izuzeće bolničkog sistema preporučio je zdravstvenom sistemu da dozvoli privremeno izuzeće za prirodno stečeni imunitet na osnovu dostupnih istraživanja, navodi se u saopštenju.

Drugi obližnji zdravstveni sistemi drže se preporučenih naloga savezne vlade. Oni uključuju zdravstveni sistem Henry Ford iz Detroita, Beaumont Health i Trinity Health Michigan.

CDC je rekao da je “neuobičajeno” da se oni koji su bili zaraženi COVID-om ponovo zaraze u roku od 90 dana. Ali niko zaista ne zna sa sigurnošću. “Stručnjaci ne znaju sa sigurnošću koliko ova zaštita traje, a rizik od teške bolesti i smrti od COVID-19 daleko nadmašuje bilo kakvu korist od prirodnog imuniteta”, kaže CDC.

Ono što ne žele da shvatite je da isto važi i za vakcine.

Nulta Tačka/ZeroHedge