Sve vesti Svet

Zelenski ponovo na “belom”: Ukrajina će ponovo kontrolisati Krim

Zelenski ponovo na "belom": Ukrajina će ponovo kontrolisati Krim

Ukrajinski predsednik ne prestaje da daje sulude izjave i da daje lažnu nadu svom narodu kako mogu da pobede Rusiju na bojnom polju. Nažalost time dovodi do sve većeg broja žrtava. Volodimir Zelenski obećao je danas da će ponovo uspostaviti ukrajinsku vlast nad Krimom, što je, kako kaže, potez za koji će pomoći ponovnom uspostavljanju “svetskog reda i zakona”.

On je na međunarodnoj konferenciji o Krimu rekao da bi vraćanje ukrajinske kontrole nad poluostrvom, koje je Rusija vratila u svoj sastav 2014, bio “najveći antiratni korak”, preneo je Rojters.

-Sve je počelo na Krimu i završiće se na Krimu – kazao je Zelenski u uvodnom obraćanju na međunarodnom samitu Krimske platforme.

Naglasio je da je za “prevazilaženje terora, vraćanje garancija i bezbednosti našem regionu, Evropi, celom svetu, neophodno izvojevati pobedu u borbi protiv ruske agresije”. On kaže da je “neophodno osloboditi Krim od okupacije” i da će to biti “oživljavanje svetskog zakona i reda”.

Opet novi virus!- Masovno ubija pse

Zelenski je rekao da na samitu učestvuju predstavnici oko 60 država i međunarodnih organizacija, uključujući oko 40 predsednika i premijera, a skoro svi su učestvovali onlajn.

-Uprkos ruskim pretnjama, Ukrajina je dovoljno jaka da vidi izglede za Krim pod svojom kontrolom – naveo je Zelenski.

MARIO ZNA UŽIVO- Ovo je zabranjeno ali MORAM da vam kažem- Velika otkrića drmaju globalnu “ELITU”

Nulta Tačka/Mediji