Sve vesti Svet

Opet novi virus!- Masovno ubija pse

Opet novi virus!- Masovno ubija pse

Izgleda da javnost treba držati u neprestanom strahu. Stalno se pojavljuju novi virusi koji su sve smrtonosniji. Neidentifikovani virus, simptomatski sličan psećem parvovirusu, napada pse duž američke države Mičigen, javljaju strani mediji.

S obzirom na negativne testove, veterinari pretpostavljaju da se radi ili o potpuno novom soju parvovirusa ili o novoj bolesti.

Simptomi su identični parvovirusu, međutim, svi psi, i vakcinisani o oni koju to nisu, umiru od ove misteriozne bolesti, a na testovima su negativni na parvo.

– Imitira parvoa, ali svi testovi su negativni – rekla je direktorka za kontrolu životinja okruga Kler Rudi Hiks. Simptomi ove bolesti su povraćanje, dijareja, koja može biti i krvava.

Ona upozorava kako je virus svuda, a da životinje ubija u roku od tri dana od pojave simptoma. Rekla je da njeni psi ne napuštaju kuću, a na pitanje da li zna kako se bolest širi, Hiks je rekla da ne zna i da je “zemlja trenutno u panici”, prenosi “Clare Counti Cleaver”.

Francuska pod pretnjom recesije- Blumberg

– Za sada ne postoji vakcina protiv ove bolesti, a ni lek – naglašava Hiks.

S obzirom na negativne testove, veterinari pretpostavljaju da se radi ili o potpuno novom soju parvovirusa ili o potpuno novoj bolesti. Prema informacija iz stranih medija, od ove bolesti je umrlo više od 30 pasa.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da se ne zna ni kako se leči, ni kako se širi.

Direktora je objasnila kako su prve dojave došle iz okruga Ortega, a sumnja se kako je bolest krenula iz Luizijane.

– Upravo smo imali osam pasa u našem okrugu za koje znamo – rekla je ona i dodala da pse treba držati u kućama sve više, bar dok se ne sazna više o virusu.

MARIO ZNA UŽIVO- Ovo je zabranjeno ali MORAM da vam kažem- Velika otkrića drmaju globalnu “ELITU”

Nulta Tačka/Novosti