Sve vesti Svet

Zelenski povodom izjave Lavrova da je i sam Hitler imao jevrejske krvi: Rusi nisu ništa naučili

Zelenski povodom izjave Lavrova da je i sam Hitler imao jevrejske krvi: Rusi nisu ništa naučili

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski iskoristio kao i svakog dana priliku da se obrati, ovog puta ukrajinskom narod povodom komentara  kojeg je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izneo u ponedeljak, kada je naveo da je Adolf Hitler imao “jevrejsku krv” kao što je ima i sam Zelenski koji bez obzira na to podržava neonacističke snage u Ukrajini.

„Takav antisemitski napad njihovog ministra znači da je Rusija zaboravila sve lekcije iz Drugog svetskog rata. Ili možda nikada nisu ni učili te lekcije“, rekao je Zelenski.

Zelenski je istakao: „Juče je ruski ministar otvoreno i bez oklevanja rekao da su najveći antisemisti navodno među samim Jevrejima“.

Reči Sergeja Lavrova su izazvale žestok odgovor u Izraelu, a izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid ih je nazvao „neoprostivim i nečuvenim“, dodajući da „Jevreji nisu sami sebe ubijali u Holokaustu“.

“Naravno da je danas u Izraelu veliki skandal u vezi sa ovim rečima. Međutim, iz Moskve niko ne čuje zamerne ili izgovore. Vlada tišina”, rekao je Zelenski.

Zelenski se zapitao kao se tako nešto moglo reći uoči godišnjice pobede nad nacizmom.

“Ove reči znače da najviši ruski diplomata okrivljuje jevrejski narod za nacističke zločine. Bez komentara”, rekao je Zelenski.

Mejntrim mediji nastavljaju formiranje narativa mržnje a Zelenski je jedan od zastupnika i korisnika tog istog narativa.

Vladimi Zelenski, otvoreno podržava neonacističke militante iz Azova koji su poznati po nacističkim amblemima na svojim uniformama i obožavanju nacističkih vođa.

NultaTačka