Sve vesti Svet

Zvezde španskog radija napuštaju stanicu nakon što su saznali da ih je kupila grupacija bliska SOROŠU

Zvezde španskog radija napuštaju stanicu nakon što su saznali da ih je kupila grupacija bliska SOROŠU

Sve veći broj voditelja napušta radio stanicu na španskom jeziku nakon što ju je kupila grupa koju podržava milijarder levičar Džordž Soroš.

Nelson Rubio je 12. jula objavio davanje ostavke na Radio Mambi, nakon Danije Aleksandrino i Lurd Ubijete.

Radio Mambi „bio je glas kubanskog egzila, glas konzervativnih muškaraca i žena koji brane slobodu, demokratiju, porodične vrednosti, istinu i veru u Boga“, rekao je Rubio na konferenciji za novinare u Majamiju. „Mnogi u ovoj zajednici osetili su se izdanim akvizicijom ovog radija od strane kompanije koju finansira levičarski liberalni ekstremista Džordž Soroš”.

Rubio i Ubieta se pridružuju Americano Media, gde je Aleksandrino već imao emisiju.

„Budući da sam veran svojim principima, nisam mogao da prihvatim da budem deo bilo kakvog posla povezanog sa ovim levičarskim aktivistima i njihovom socijalističkom agendom“, rekao je Aleksandrino novinarima.

Radio Mambi je bio jedna od 18 radio stanica u 10 gradova koje je nedavno kupila Latino Media Network od Univisiona. Rečeno je da stanice dosežu do oko jedne trećine Latinoamerikanaca u SAD. Prodate je za 60 miliona dolara, sve u gotovini, navodi mreža.

Mreža, koja nije odgovorila na zahtev za komentar, saopštila je da finansiranje potiče od „vodećih latino investitora“ i Lakestar Finance LLC preduzeća, investicionog entiteta povezanog sa Soros Fund Management-om, jednog od mnogih entiteta u vlasništvu ili povezanih sa Sorošem.

Nulta Tačka/ZeroHedge