Region Sve vesti

AKO OVO PROĐE U HRVATSKOJ BIĆE KAO 1939, U NEMAČKOJ! POBUNA PROTIV NAJAVA NEZAKONITH MERA!

AKO OVO PROĐE U HRVATSKOJ BIĆE KAO 1939, U NEMAČKOJ! POBUNA PROTIV NAJAVA NEZAKONITH MERA!

Ako se usvoji direktiva Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojoj će u trgovačke centre moći ulaziti samo s digitalnim kovid certifikatom ili negativnim testom, ta će zemlja izgledati poput Njemačke iz 1939. godine, smatraju zaposlenici u tržnim centrima .

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Marko Župa iz tržnog centra “Westgate Shopping City” rekao je da je direktiva prema kojoj će u trgovačke centre biti moguće ući samo s digitalnim kovid certifikatom i negativnim kovid testom potpuno nezakonita.

“Prije tri godine GDPR je stupio na snagu, to je europska direktiva, koja nas, na primjer, u ovom konkretnom slučaju sprječava da svoje posjetitelje, zaposlenike i zaposlenike u našim trgovinama pitamo o njihovom zdravstvenom stanju. Dakle, u tom pravnom dijelu ovo u potpunosti pada “, rekao je Župa.

“Što se tiče samih tehnika, ako bi se taj pravni dio trebao riješiti, a to nije tako lako, na primjer, u našem tržnom centru zaposlili bismo 22 osobe na skeniranje certifikata tijekom cijelog dana. Prvo je pitanje ko će tim ljudima platiti, jer je to iznos od najmanje 120.000 kuna (oko 16.000 eura) mjesečno “, dodao je.

Župa je rekla da je drugo pitanje tko treba platiti testove i dodala da će hrvatsko društvo biti podijeljeno na cijepljeno i necijepljeno.

“Vakcinisani će u Njemačkoj vjerovatno moći raditi apsolutno sve, kao 1938. i 39. godine, a oni koji nisu cijepljeni tada će živjeti u nekim odvojenim blokovima, koristiti trgovine u kojima će biti samo necijepljeni ljudi”, rekao je Župa za televiziju RTL .

BIZARAN ŽIVOT I SUMNJIVA SMRT ČOVEKA KOJI JE DRMAO KAVEZ DUBOKOJ DRŽAVI!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio je da se ova mjera razmatra, ne samo za tržne centre, već i za druge objekte. Međutim, ostaje nepoznato ko bi trebao pokriti troškove. Župa kaže da je to tek četvrto ili peto pitanje.

“Prvo postavljam pitanje morala takve odluke. Drugo, postavljam pitanje normalnosti takve odluke, jer je po mom mišljenju potpuno suludo. Dakle, događa se da želimo podijeliti društvo na one koji su cijepljeni i one koji nisu. I opet, kao i kod mnogih drugih tema, vraćamo se u tržne centre. Pa, evo otvorenog pitanja, hoćemo li pogledati ulaz u crkvu ili neke treće objekte, sportske objekte, ko je cijepljen, a tko nije “, rekao je Župa.

Dodao je da “Westgate” ima fantastičnu komunikaciju sa Nacionalnim stožerom civilne zaštite, ali da su o ovoj ideji saznali iz medija.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”