Srbija Sve vesti

Američki CIA ambasador Hill hoće da kroji politiku naše zemlje: Rusija ne radi u interesu Srbije

Američki CIA ambasador Hill hoće da kroji politiku naše zemlje: Rusija ne radi u interesu Srbije

Nije poznato dokle će Srbija dozvoljavati sebi tj. dokle će političari u Srbiji dozvoljavati da zapadni lideri i njihovi ambasadori (agenti) kroje politiku naše zemlje ili u najboljem slučaju vrše pritisak na našu zemlju i nas same.

I pozicija i opozicija kao i mediji na sva usta hvale ambasadora SAD-a u Beogradu, Kristofera Hilla, čoveka koji je u najtežim momentima za Srbe u celom regionu pio čaj i svirao mandolinu sa neprijateljima. Sve je to deo agende koja za cilj ima potpuno poniženje naše zemlje i to se više ne krije.

U najnovijem intervju za N1 američki ambasador Kristofer Hill nije krio ciljeve te je izneo nekoliko ključnih tačaka ka kojim Srbija treba da se kreće. Da prevedem, nekoliko naredbi o Rusiji, Kosovu i Metohiji, ministrima i slobodi medija.

Pre svega Hil je govorio o onome što je godinama “prst u oku” američke i evropske administracije – odnosu Srbije i Rusije.

Kako je rekao Rusija radi u svom, a ne u interesu Srbije. Tim povodom, ambasador SAD rekao je da ne vidi mnogo dokaza da je Rusija “bilo kakav prijatelj“ Srbiji.

Afrikanci tuže Veliku Britaniju zbog ekspolatisanja i iskorišćavanja tokom kolonijalnog doba

“Rusija od Srbije traži da radi stvari koje su u interesu Rusije, a nisam siguran da je to zaista, iskreno rečeno, u interesu Srbije“, rekao je Hil.

Vulin je nepoželjan partner

U vezi sa ovom temom govorio je i o poseti srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Moskvi. Hil je rekao da to ne razume i da je cela priča prilično zbunjujuća.

“Ja ne razumem šta je on tamo pokušavao da postigne. A, iskreno, možda ni on ne razume“, kazao je ambasador Hil.

I tako vrlo jasno poručio kakav je odnos američke administracije prema mogućnosti da Vulin ostane u Vladi Srbije.

Govoreći o poziciji Srbije u vezi sankcija Rusiji, rekao je da je stav njegove vlade da Srbija treba da se “pridruži bremenu koje dele i mnoge druge članice EU“.

“Voleo bih da Srbija to uradi, ali razumem da to za mnoge Srbe sad nije problem, jer oni bi želeli da vide da je Evropska unija zaista ozbiljna u pogledu vašeg prijema“, kazao je Hil.

Bez obzira što svi znamo ko je Vulin i kakva je cela klika na vrhu vlasti pa i na dnu, jedan Hill ne može ali i dalje pokušava da za ciljeve Stejt Departmenta kroji sudbinu Srbije. To ne smemo da dozvolimo.

NultaTačka