Sve vesti Svet

Avio-prevoznici počinju da dodaju insekte u obroke tokom leta

Avioprevoznici počinju da dodaju insekte u obroke tokom leta

Cvrčci su popularna užina u mnogim delovima Azije i Afrike, za koje se veruje da su bogat izvor proteina i drugih hranljivih materija. Insekti se takođe smatraju održivim izvorom hrane.

U keteringu, japanska avio-kompanija ZIPAIR nudi obroke delimično napravljene od mlevenih cvrčaka.

„Osoblje služi čili hamburger i jelo od testenine, oba uključuju zdrobljene cvrčke (ili grilus prah), koji koštaju 1.500 jena (11,30 dolara)“, objavio je South China Morning Post.

Aviokompanija je navodno sarađivala sa Grillusom, kompanijom za prehrambenu tehnologiju, na jedinstvenom obroku. Avio-kompanija je počela da prima narudžbine za obrok u julu i do sada nije dobila nijednu pritužbu.

SZO želi da preimenuje majmunske boginje

„Primili smo više od 60 narudžbina za ova dva jela otkako su predstavljena 1. jula“, rekao je Mark Matsumoto, portparol avio-kompanije. „Kao deo ZIPAIR-ove posvećenosti održivosti, avio-kompanija se udružila sa Grillus Inc. i nudi ekološki prihvatljivu opciju obroka kako bi se smanjilo bacanje hrane u međunarodnoj mreži”.

U međuvremenu, putnici mogu unapred da rezervišu hamburgere od insekata i obroke od testenina na letovima koji povezuju japanski aerodrom Narita sa Bangkokom, Singapurom, Honoluluom i Los Anđelesom.

Večeras se gasi televizor- Mario ZNA uživo od 20:30h i najnovije zabranjene informacije (Youtube)

Nulta Tačka/Sputnik