Sve vesti Svet

DA LI DESNICA PREUZIMA FRANCUSKU?! Današnji lokalni izbori u Francuskoj idu na ruku Marin Le Pen

DA LI DESNICA PREUZIMA FRANCUSKU?! Današnji lokalni izbori u Francuskoj idu na ruku Marin Le Pen

U Francuskoj se danas održavaju lokalni izbori koji će biti test popularnosti liderke desnice Marin Le Pen i njenog umerenijeg imidža.

Prvi krug lokalnih izbora dolazi nakon teških godinu i po dana ograničenja, policijskog časa i lokdauna zbog pandemije korone i biće izazov za predsednika Emanuela Makrona, pri čemu projekcije pokazuju da njegova partija neće osvojiti nijedan od 13 regiona kontinentalne Francuske, navodi Rojters.

MAGNETO PROTEIN: GENETSKI INŽINJERING ZA KONTROLU MOZGA I PONAŠANJA

Liderka desničarskog Nacionalnog zbora Marin le Pen je, prema anketama, rame uz rame s Makronom, prenosi evropski “Politiko”.
Ankete pokazuju da bi odziv na regionalnim izborima mogao da bude na rekordno niskom nivou od oko 40 odsto.

Socijalisti i konzervativni republikanci (LR), koji su dominirali francuskom politikom do poraza 2017. godine, i dalje se dobro drže na regionalnom nivou.

Svako od njih trenutno drži vlast u pet regiona, od ukupno 18.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Prema najnovijim anketama, Nacionalni zbor je u poziciji da osvoji vlast u najmanje jednom regionu, što bi bilo prvi put u istoriji Francuske.

Mnogi u Francuskoj vide regionalno glasanje kao korak ka Jelisejskoj palati za Marin le Pen, koja je 2017. godine izgubila na izborima upravo od Makrona, navodi “Juronjuz”.