Sve vesti Svet

DIREKTOR FAJZERA: LAKŠE ĆEMO UBEDITI LJUDE DA SE VAKCINIŠU AKO IMAMO JEDNU VAKCINU GODIŠNJE

DIREKTOR FAJZERA: LAKŠE ĆEMO UBEDITI LJUDE DA SE VAKCINIŠU AKO IMAMO JEDNU VAKCINU GODIŠNJE

Izvršni direktor kompanije Fajzer Ink Albert Burla izjavio je da bi godišnja vakcina protiv kovida 19 bila poželjnija od češćih buster vakcina u borbi protiv korona histerije.

Fajzer/BajonTekova vakcina protiv kovida 19 pokazala se efikasnom protiv teških bolesti i smrti uzrokovanih jako mutiranom varijantom omikron, ali manje efikasna u sprečavanju prenošenja, preneo je Rojters.

Sa porastom broja slučajeva, neke zemlje su proširile programe davanja treće doze vakcine protiv kovida 19 ili skratile period između davanja dve doze vakcine.

U KALIFORNIJI ĆE POČETI DA VAKCINIŠU DECU MLAĐU OD 12 GODINA BEZ PRISTANKA RODITELJA

U intervjuu za izraelski N12 njuz, Burla je, upitan da li smatra da buster vakcina treba da se daje svakih četiri do pet meseci, rekao da se nada “da ćemo imati vakcinu koju ćete morati da dobijete jednom godišnje”.

“Jednom godišnje – lakše je ubediti ljude da to urade. Ljudi to lakše pamte”, istakao je on.

“Dakle, iz perspektive javnog zdravlja, to je idealna situacija. Gledamo da vidimo da li možemo da stvorimo vakcinu koja pokriva omikron i ne zaboravlja druge varijante i to bi moglo biti rešenje”, rekao je Burla.

On je istakao da bi Fajzer mogao biti spreman da podnese zahtev za odobrenje za redizajniranu vakcinu za borbu protiv omikrona i masovno je proizvede već u martu.

NultaTačka/Tanjug