Sve vesti Svet

FAUČI POTVRDIO DA SE SA VAKCINAMA KREĆE OD POČETKA?! “PROIZVOĐAČI IMAJU U PLANU NOVE DVOVALENTNE VAKCINE I SPECIFIČNE BUSTER DOZE”

Već pri samom otkriću novog soja naša redakcija naglasila je planove “resetovanja” vakcinacije tj. pravljenja novih vakcina sa kojima će se započeti nova tura vakcinacije građana uz poruku “oslobodiće vas” a sada je to potvrdio glavni, globalni propagator straha Entoni Fauči.

Proizvođači vakcina protiv kovida 19 imaju planove za borbu protiv Omikron soja korona virusa uključujući proizvodnju kombinovane vakcine protiv prvobitne varijante i novog soja, kao i buster dozu specifične za taj soj, rekao je danas vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči.

On je na konferenciji za medije u Beloj kući rekao da američka vlada radi sa kompanijama Moderna, Fajzer i Džonson i Džonson na razvoju više planova, prenosi Rojters.

„Jedna mogućnost je da se poveća proizvodnja vakcina koju već imaju. Sledeća je da se napravi, na primer, dvovalentna vakcina koja će obuhvatiti prvobitan i novi soj, a treća je da se napravi specifična buster doza“, rekao je Fauči.

Oni sada pretpostavljaju da će možda moći to da urade i pripremaju se, dodao je.

Novi Omikron soj otkriveni su u 40 američkih država, a delta varijanta i dalje ostaje dominantna u SAD.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

NultaTačka/Tanjug