Sve vesti Svet

Gugl ne dozvoljava Trampovu aplikaciju Truth Social u Play prodavnici

Gugl ne dozvoljava Trampovu aplikaciju Truth Social u Play prodavnici

Truth Social, zvanična aplikacija za društvene mreže bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegovih pristalica, stavljena je van Google-ove Play prodavnice zbog višestrukih ozbiljnih “kršenja” pravila, rekao je tehnološki gigant za Aksios u utorak.

Izvršni direktor Truth Social-a i bivši kalifornijski kongresmen Devin Nunes javno se požalio na to da je Gugl navodno odugovlačio da odobri aplikaciju, pitajući se naglas šta bi moglo da traje „tako dugo“ i govoreći korisnicima da uključivanje na platformu Android aplikacija zavisi „od Gugla“. Međutim, Google je preko portparola tvrdio da je Truth Social kriv za kašnjenje, jer je i dalje morao da popravi nekoliko nerešenih „kršenja standardnih smernica“.

„Posedovanje efikasnih sistema za moderiranje sadržaja koji generišu korisnici je uslov naših uslova korišćenja da bi bilo koja aplikacija mogla da bude objavljena na Google Play-u“, objasnio je portparol, dodajući da je Truth Social odgovorio „potvrđujući na naše povratne informacije i rekavši da rade na rešavanju ovih pitanja”.

Dečak će biti podvrgnut operaciji promene pola u Americi

Dok Truth Social ima banere sa „osetljivim sadržajem“ koji sprečavaju neke postove koji se mogu smatrati uvredljivim, Google je očigledno doveo u pitanje odbijanje platforme da ukloni pretnje nasiljem, čak i one izražene kao retoričko sredstvo.

Uvođenje Truth Social-a bilo je opterećeno finansijskim i regulatornim problemima, uključujući istragu Komisije za hartije od vrednosti o kompaniji za posebne namene Digital World Acquisitions Corp koja je postavljena da iznese kompaniju u javnost.

Tramp je uklonjen sa svih mejnstrim platformi društvenih medija u januaru 2021. nakon što je optužen za podsticanje nasilja među svojim pristalicama nakon nemira na Kapitolu 6. januara. Dok razmišlja o povratku na izbore 2024. godine, samo je Ilon Mask – koji izgleda odustao od kupovine Tvitera – sugerisao da bi poželeo dobrodošlicu bivšem predsedniku da se vrati na platformu.

Nulta Tačka/RT