Sve vesti Svet

160 ŠERIFA U SAN FRANCISKU PRETI OTKAZOM ZBOG UVOĐENJA OBAVEZNE VAKCINE PROTIV COVID-19

Pisao Elena Vuk

Određeni zastupnici San Franciska tražiće zaposlenje na drugom mestu ili će se odlučiti za prevremenu penziju ako moraju primiti da prime vakcinu protiv COVID-19 u skladu sa novim nametnutim obavezama u vezi vakcina, upozorilo je u petak sindikat gradskog šerifa.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Zvaničnici San Franciska nedavno su najavili da će svi gradski zaposleni morati da se vakcinišu ili će se suočiti sa mogućim otkazom.

U gradskim upravama radi oko 35.000 ljudi. Verski ili medicinski razlozi mogu dopustiti nekima da zaobiđe ovu obavezu, ali oni koji odbiju vakcinu i nemaju neku vrstu opravdanja naići će na posledice koje bi mogle da dovedu do otkaza, preneo je San Francisco Chronicle.

Udruženje zamenika šerifa San Franciska objavilo je saopštenje na Facebook-u u kojem se kaže da su uvek podržavali mere zaštite od virusa, ali problem je u tome što oko 160 njihovih šerifa i zamenika ne želi da primi vakcinu zbog svojih uverenja.

MERCEDES BENZ PREDSTAVIO BLINDIRANU S KLASU KOJA MOŽE DA IZDRŽI PALJBU MITRALJESKIH METAKA

“Problem sa kojim se sada suočavamo je strogo doneta obaveza San Franciska da svako pri gradskoj upravi mora biti vakcinisan. Ako zamenici šerifa budu primorani na vakcinaciju, nekoliko njih će otići u prevremenu penziju ili potražiti posao na drugom mestu ”, stoji u saopštenju.

Udruženje šerifa napominje da 160 od 700 njihovih zamenika ne želi da primi vakcinu, te da ne mogu dopustiti da ih izgube jer već imaju najmanji broj zaposlenih ikada zbog ograničenja testiranja kandidata koje je nametnuo gradonačelnik.

“Većina zamenika šerifa je vakcinisana. Približno 160 od 700 zamenika šerifa nije i radije bi da nosi masku i da se testira nedeljno umesto da se vakciniše zbog verskih i drugih uverenja. Trenutno je broj zaposlenih u SFSO-u najniži do sada zbog ograničenja testiranja kandidata u proteklih 9 meseci. ”

“To je zaista odluka o zdravlju i sigurnosti naših zaposlenih i naše javnosti kojoj služimo”, rekla je gradska direktorica ljudskih resursa Carol Isen za San Francisco Chronicle.

Mandat obaveznog nošenja maski je donet i u San Francisku i moraju ga poštovati svi, uključujući i vakcinisane osobe, prenosi Associated Press.

“Nažalost, moramo to učiniti u ovom trenutku pandemije. Niko od nas nije želeo biti ovde, rekao je dr. George Han, zamenik zdravstvenog službenika okruga Santa Clara, ali virus se promenio.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ZeroHedge