Sve vesti Svet

ILON MASK razobličio one koji zahtevaju i koji su sprovodili CENZURU: Ja sam protiv cenzure koja prevazilazi zakone!

ILON MASK razobličio one koji zahtevaju i koji su sprovodili CENZURU: Ja sam protiv cenzure koja prevazilazi zakone!

Izvršni direktor Tesle i novi vlasnik Twittera Ilon Mask prokomentarisao je ogorčenje zbog njegovog obećanja da će vratiti slobodu govora na ovu platformu.

“Ekstremna reakcija antitiela onih koji se boje slobode govora sve govori”, tvitovao je Mask u utorak u vezi sa reakcijama ultra levičara koje su usledili nakon njegove akvizicije kompanije.

Mask je dalje pojasnio svoju definiciju slobode govora.

“Pod ‘slobodom govora’ jednostavno mislim na ono što je u skladu sa zakonom”, tvitovao je Musk.

“Ja sam protiv cenzure koja ide dalje od zakona”, istakao je on.

“Ako ljudi žele manje slobode govora, tražiće od vlade da donese zakone u tom smislu.”

“Stoga, ići preko zakona je u suprotnosti sa voljom naroda.”

Ostaje da se vidi da li Maskova vizija slobode govora uključuje ponovno uspostavljanje ili ukidanje zabrana naloga koji su suspendovani pod prethodnim vlasništvom Twittera, ali neki konzervativci su izvestili da su videli porast broja pratilaca što sugeriše da se algoritamske promene već dešavaju.

Mask je u utorak odgovorio na tvit kovoditelja Breaking Points Saagara Enjetija, koji je istakao članak u kojem se izveštava da je advokat na Twitteru Vijaya Gadde plakao tokom sastanka kompanije nakon akvizicije, ističući da je Gadde pomogao da se cenzurše New York Post zbog priče o laptopu Hantera Bajdena što je sada potvrđeno kao tačno.

“Suspendovanje naloga na Tviteru velike novinske organizacije zbog obavljivanja istinite priče je očigledno bilo neverovatno neprikladno”, prokomentarisao je Mask.

NultaTačka