Sve vesti Svet

IZRAELCI TVRDE DA VAKCINA ŠTITI OD DELTA SOJA A PONOVO RAZMATRAJU UVOĐENJE BEDŽEVA I ZELENIH PASOŠA!

IZRAELCI TVRDE DA VAKCINA ŠTITI OD DELTA SOJA A PONOVO RAZMATRAJU UVOĐENJE BEDŽEVA I ZELENIH PASOŠA!

Dok se vlada Izraela “lomi” sa odlukom povratka novih/starih ograničenja, istraživačka grupa kaže da bi vlada trebala ponovo da započne sa zabranom kretanja ka nevakcinisanima, ali, još uvek nije vreme za paniku.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Vlada bi trebalo da vrati Zelenu propusnicu i razmotri ponovno uvođenje nekih drugih nedavno ukinutih virusnih ograničenja kako bi se borila protiv novog porasta slučajeva rekli su tamošnji “uticajni” stručnjaci.

”Izrael bi trebalo ozbiljno da razmotri ponovno uvođenje Zelenog kartona i možda i Ljubičastog bedža”, rekao je profesor Nadav Kac, statističar za koronavirus u istraživačkom panelu Hebrejskog Univerziteta koji savetuje vladu.

Zelena propusnica je sertifikat izdat vakcinisanim i oporavljenim osobama koja omogućava pristup određenim mestima u koja drugi koji nisu vakcinisani ne mogu da uđu. Ljubičasta značka je bila spisak zahteva koje su preduzeća morala da ispune da bi im bilo dozboljeno da posluju. Te mere su otpisane početkom Juna, jer su se virusne infekcije umanjile.

POTRESNO SVEDOČENJE ŽRTVE VAKCINISANJA! 12- GODIŠNJA DEVOJČICA BILA JE ZDRAVA A ONDA JE PRIMILA VAKCINU! SADA JE U KOLICIMA I JEDE KROZ CEV! (VIDEO)

Zaraza je sada ponovo u porastu usred širenja Delta varijante. Ipak, vlada je u nedelju donela odluku da neće još uvek uvoditi ograničenja.

Kacovo modelovanje sugeriše da visoko prenosiva varijanta – Delta, koja potiče iz Indije trenutno čini blizu polovine obolelih od Kovid-a, i smatra se da će biti dominantna i zemlji do kraja nedelje. Kac je pozvao ljude da ”ne paniče”, posebno pošto istraživanja pokazuju da su vakcine visoko efikasne protiv
Delta verzije.

Sa brojem novih dnevnih slučajeva oko 100, Izraelci ponovo nose maske u zatvorenim prostorijama, a od ponedeljka kreće veliko pooštravanje pravila koja regulišu ulazak u Izrael.

Izraelska vlada i dalje izbegava da objasni javnosti kako je moguće da razmišljaju i uvode nove/stare mere kada su i sami izjavili da su dostigli kolektivni imunitet.