Sve vesti Svet

Kina upozorila Vašington da će preduzeti odlučne i efikasne mere za zaštitu suvereniteta

Kina upozorila Vašington da će preduzeti odlučne i efikasne mere za zaštitu suvereniteta

Kina je pozvala Vašington da se pridržava principa jedne Kine, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin. To je usledilo kao odgovor na drugu posetu američke delegacije Tajvanu za mesec dana.

On je na brifingu rekao da će Peking preduzeti odlučne i efikasne mere za zaštitu suvereniteta, prenosi RIA Novosti.

Vang je dodao da je delegacija SAD, koju predvodi demokratski senator Ed Marki, uprkos snažnom protestu Kine, nenajavljeno posetila Tajvan i istakao da to predstavlja flagrantno kršenje principa jedne Kine i odredaba tri zajednička kinesko-američka kominikea.

Sudski zapisnici pokazuju da su Trudoovi nalozi za sprovođenje COVID-19 ograničenja zasnovani na politici, a ne na nauci

Kineski zvaničnik je ponovio da su akcije američke strane narušile suverenitet i teritorijalni integritet Kine, a takođe poslale lažni signal separatističkim snagama koje se zalažu za nezavisnost Tajvana.

Ranije ovog meseca Tajvan je posetila i predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, što je izazvalo oštru rekaciju Kine, koja je zbog toga pokrenula velike vežbe oko Tajvana.

Nulta Tačka/Novosti