Srbija Sve vesti

Lončara niko ne može da skloni sa mesta ministra zdravlja! Dr smrt čini se jedini siguran u budućoj vladi

Lončara niko ne može da skloni sa mesta ministra zdravlja! Dr smrt čini se jedini siguran u budućoj vladi

Prema izvorima do kojih su došlik mediji iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i iz Ministarstva zdravlja, aktuelni ministar Lončar je i dalje jedini kandidat za ovo mesto, a njegovoj smeni, uprkos brojnim razlozima za to, nećemo uskoro svedočiti.

Smene, tačnije „rotacije“ ministara u Vladi Srbije, uobičajena su pojava, naročito od vremena vlasti Srpske napredne stranke. Ipak, jedini ministar, koji ne „skače“ iz jedne fotelje u drugu i čije je „vladajuće“ mesto stalno i nepromenjivo, uprkos svemu, dok god državnu vlast drži SNS, je – Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

Uprkos nezadovoljnim pacijentima, “odlivu” najvećih medicinskih stručnjaka iz zemlje, javašluku i totalnom fijasku sa Kriznim štabom i vođenjem korona histerije, ali i niskim platama u zdravstvu, brojnim aferama, povezivanju sa najokorelijim kriminalnim grupama i nadimka „doktor smrt“, mesto ministra zdravlja je neuništivo, a njime neprikosnoveno vlada doktor Lončar.

Od aprila 2014. kada je postavljen na mesto ministra zdravlja, on sa ove fotelje ne mrda. Prethodno je bio direktor Urgentnog centra u Beogradu, ali zbog bliskog odnosa sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kojem je prema izjavama njemu bliskih ljudi, Lončar i lični lekar, ovaj, nekada sasvim nepoznati hirurg, preko noći staje na čelo najvažnijeg ministarstava u zemlji, zaduženog da brine o zdravlju građana.

Nakon pada vrednosti kriptovaluta na Reddit-u mnogi investitori najavljuju SAMOUBISTVA

Spekulisalo se po bolničkim kuloarima, da ćemo posle izbora trećeg aprila, na mestu ministra zdravlja, konačno videti novo lice. Često se čulo ime doktorke Danice Grujičić, koja je na izborima predvodila listu SNS. Međutim, novi izbori su prošli, a staro, svima dobro poznato Lončarevo lice, još je tu.

Lončar je nedavno potpisao sporazum sa SZO-om čiji su detalji još uvek nepoznati a obuhvataju široku saradnju na koju se Srbija obavezala sa ovom organizacijom koju vodi čovek optužen za ratne zločine u Etiopiji Tedros Gebrejezus Adhanom.

NultaTačka