Sve vesti Svet

MORAĆE DA ODGOVARA! TRAŽI SE ODGOVORNOST FAUČIJA ZBOG EKSPERIMENTISANJA NAD PSIMA!

Da monstruoznosti i bizarnosti nema nikad kraja, uveriće nas naredni članak, koji dolazi iz najdemokratskije zemlje na svetu, iz SAD-a.

“Naši istraživači pokazuju da je Faučijevo odeljenje NIH-a isporučilo deo bespovratnih sredstava u iznosu od 375.800 američkih dolara (USD) laboratoriji u Tunisu za drogu biglovima (vrsta pasa) i zaključavanje njihovih glava u mrežaste kaveze ispunjene gladnim pustinjskim (peščanim) mušicama kako bi ih insekti mogli pojesti žive”, rekao je White Coat Waste.

Dvostranačko pismo traži odgovore od direktora Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i glavnog medicinskog savetnika predsednika Bajdena.
White Coat Waste Project, neprofitna organizacija koja je prva istakla da su američki poreski obveznici korišćeni za finansiranje kontroverznog Instituta za virusologiju u Vuhanu, sada je usredsredila pogled na Anthonyja Faucija na još jednu stvar, ovaj put u vezi sa testiranjem na životinjama – zarazivši desetine biglova sa parazitima koji izazivaju bolesti kako bi se na njima testirala eksperimentalna terapija.
Članovi Doma, od kojih su većina republikanci, žele da Fauči odgovari na optužbe iz projekta White Coat Waste Project koje uključuje drogiranje biglova.
Uprava za hranu i lekove ne zahteva testiranje lekova na psima, pa se ova grupa pita zašto je potrebno takvo testiranje!?
White Coat Waste tvrdi da su čak 44 šteneta bigla korišćena u laboratoriji u Tunisu (Severna Afrika) i da su nekim psima uklonjene glasne žice, navodno kako naučnike ne bi uznemiravao lavež pasa.
Vođa ovog nastojanja je predstavnica Nensi Mejs (R-SC), koja je napisala pismo NIH-u u kojem kaže da su hordektomije (uklanjanje glasnih žica) „okrutne” i„za osudu je zloupotreba sredstava poreskih obveznika”.
“Naši istraživači pokazuju da je Faučijev NIH odeljenje isporučilo deo donacija od 375.800 američkih dolara (USD) laboratoriji u Tunisu za drogu biglova i zaključavanje njihovih glava u mrežaste kaveze ispunjene gladnim pustinjskim mušicama kako bi ih insekti mogli žive pojesti”, rekao je White Coat Waste za Changing America. “Takođe su zatvarali biglove same u kaveze u pustinji preko noći i to devet uzastopnih noći kako bi ih koristili kao mamac za privlačenje zaraznih peščanih mušica.”
Pismo Nensi Mejs potpisali su Cindy Axne (D-IA), Cliff Bentz (R-OR), Steve Cohen (D-TN), Rick Crawford (R-AR), Brian Fitzpatrick (R-PA), Scott Franklin (R- FL), Andrew Gabarino (R-NY), Carlos Gimenez (R-FL), Jimmy Gomez (D-CA), Josh Gottheimer (D-NJ), Fred Keller (R-PA), Ted Lieu (D-CA) , Lisa McClain (R-MI), Nicole Malliotakis (R-NY), Brian Mast (R-FL), Eleanor Holmes Norton (D-DC), Scott Perry (R-PA), Bill Posey (R-FL), Mike Quigley (D-IL), Lucille Roybal-Allard (D-CA), Maria Salazar (R-FL), Terri Sewell (D-AL) i Daniel Webster (R-FL).
Nacionalni institut za alergije i infektivne bolesti nije odmah odgovorio na zahtev da prokomentariše navode iz Changing Amerike.
NultaTačka/TheHill