Sve vesti Svet

NAUČNICI UPOZORAVAJU! NA SVETU SE RAĐA PREVIŠE MUŠKARACA

Nauka kao i naučna istraživanja dokazala su u proteklih skoro dve godine da idu krivi putem. Sa namerom ili vođeni lošim naučnicima u svakom slučaju nauka je stala na put čovečanstvu, prvi put u istoriji čovečanstva.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Da stvar bude još gora, nauka se razvija nikad brže, naravno mislimo u pogrešnom smeru.

Tako je stručni časopis BMJ Global Health objavio još jedno naučno istraživanje u kojem stoji upozorenje da se na svetu rađa previše muškaraca.

Prenosimo vam deo studije i članka koji je objavljen u BMJ Global Health magazinu i izveštaju Medical News Today-a.

U nekim zemljama, nadolazeće generacije mogu biti pretežno muške, jer kulturni pritisci uzrokuju očekivanja od roditelja da razvijaju samo muške embrione.

Tim naučnika sa univerziteta i agencija u SAD-u, Saudijskoj Arabiji, Singapuru i Indiji predviđa da će društveni pritisci na prekid trudnoće fetusa u nekim kulturama značajno dovesti u pitanje demofrafsku populaciju cele zemlje u narednim decenijama izveštava Medical News Today. Prema trenutnim trendovima, do 2030 bi moglo nestati 4,7 miliona ženskih plodova u zemljama u kojima je poželjno imati sina, prema istraživanju objavljenom u ponedeljak u časopisu BMJ Global Health. Do 2100. godine taj broj bi se mogao popeti na 22 miliona.

90% COVID PACIJENATA TRETIRANIH EKSPERIMENTALNIM IZRAELSKIM LEKOM OTPUŠTENO IZ BOLNICE ZA 5 DANA.

Ti brojevi dolaze iz milijardi zapisa o rođenju iz 12 zemalja za koje je poznato da su promenili odnos polova među rođenčadima. Istraživači su brojali ukupno 45 miliona ,,prekintih” ženskih porođaja između 1970. i 2017. godine. od kojih je 95% došlo iz Indije i Kine.

Istraživači su istakli začarani krug rodne neravnopravnosti, gde činjenica da su sinovi draži od kćerki dovodi do prekomernog broja mušaraca koji će se samo na osnovu osnovne matematike boriti za pronalaženje partnera i venčanje. Naučnici upozoravaju da će to verovatno dovesti do nasilja i još goreg tretmana žena.

,,Polna struktura prema muškarcima u društvu mogla bi dovesti do demografskih problema, poput nasilnih brakova napisali su u ovom istraživanju. ,,Manje žena od očekivanog u populaciji moglo bi da rezultira povećanjem antisocijalnog ponašanja i nasilja, te na kraju uticati na dugoročnu stabilnost i održivi društveni razvoj.”

Kako bi prekinuli taj ciklus, istraživači pozivaju na pomnije praćenje demografskih podataka novorođenčadi u relevantnim zemljama a posebno na bolju pravnu zaštitu za žene i devojčice koje bi mogle biti zanemarene ili maltretirane u toku njihovog života.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”