Sve vesti Svet

NOVA ANKETA pokazuje da je poverenje u mejnstrim medije dotaklo SAMO DNO

NOVA ANKETA pokazuje da je poverenje u mejnstrim medije dotaklo SAMO DNO

Taman kada ste pomislili da poverenje u mejnstrim medije ne može da padne niže… ono je dotaklo samo dno.

Pollster Gallup je otkrio da je poverenje u medije establišmenta palo na istorijski nizak nivo, jer su i štampane i televizijske vesti zabeležile još jedan pad u protekloj godini, svaki izgubivši u proseku pet odsto ljudi koji su ranije rekli da imaju poverenja u te “institucije”.

Istraživanje koje urađeno u Americi a koje se slobodno može reflektovati na ostatk sveta je pokazalo da je samo Vlada institucija kojoj se manje veruje u SAD od televizijskih vesti, pri čemu je samo 11 odsto ispitanika reklo da ima „prilično“ poverenja u medije.

Novine su prikupile nešto više, ali i dalje samo mizernih 16 odsto.

U ovom trenutku više se veruje sistemu krivičnog pravosuđa i bankama nego medijima.

Novinar Glen Grinvald je istakao da je jedini razlog zašto mediji uspevaju da registruju nivoe poverenja iznad nule jeste politika identiteta, posebno demokrate koje su odlučile da se stave na stranu javno pristrasnih medijskih kuća za razmenu poruka režima.

Grinvald je još jednom primetio da novinari iz establišmenta odbijaju samokritiku, što je on takođe izneo prošle godine kada je Rojtersova studija pokazala da se medijima nigde ne veruje manje nego u Americi gde manje od jedne od tri osobe ima bilo kakav oblik poverenja u instituciju .

NultaTačka