Sve vesti Svet

OTKRIVENE NAMERE UKRAJINE! Spremaju montirane snimke o navodnim masovnim civilnim žrtvama

OTKRIVENE NAMERE UKRAJINE! Spremaju montirane snimke o navodnim masovnim civilnim žrtvama

Služba bezbednosti Ukrajine priprema i već realizuje provokacije sa montiranim snimcima o navodnim masovnim žrtvama među civilima, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Skrećemo pažnju medijima da Služba bezbednosti Ukrajine priprema i već realizuje provokacije po poznatim modelima ‘Belih šlemova’. U ukrajinskim gradovima su montirani snimci sa navodnim masovnim žrtvama među civilnim stanovništvom Ukrajine. Pripremljeni snimci se šire preko kontrolisanih Telegram kanala i društvenih mreža. Njihov cilj je da se Rusija optuži za navodne neselektivne i nesrazmerne napade, a cilj je zastrašivanje civila i emitovanje na zapadnim televizijama. Posebno želim da naglasim da Oružane snage Rusije ne izvode udare na gradove Ukrajine, te da ne postoji pretnja po civile“, kazao je Konašenkov.

Ukrajinski ambasador: Putin je Hitler 21. veka! Očekuje da Srbija podrži Ukrajinu

On je takođe saopštio da trenutno grupe trupa DNR i LNR vode borbe.

„Jedinice Oružanih snaga Ukrajine nastavljaju da granatiraju mirne gradove Donbasa. Ima žrtava među civilnim stanovništvom Donjecke i Luganske Narodne Republike. Oružane snage Rusije ne izvode nikakve raketne, vazdušne ili artiljerijske napade na ukrajinske gradove. Vojnici granične službe Ukrajine nisu pružili otpor ruskim jedinicama“, saopštio je Konašenkov.

Kako je dodao, pomoću visoko preciznog oružja ruskih Oružanih snaga onesposobljava se samo vojna infrastruktura – „objekti PVO, vojni aerodromi, avijacija Oružanih snaga Ukrajine“.
„Obaveštajni podaci pokazuju da pojedine jedinice i vojnici Oružanih snaga Ukrajine masovno napuštaju položaje, ostavljajući oružje. Položaji jedinica Oružanih snaga Ukrajine koje su položile oružje nisu izloženi napadima“, rekao je Konašenkov.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I NIŠKI PROFA!

Predsednik Rusije Vladimir Putin noćas je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

NultaTačka/Sputnik