Sve vesti Tehnologija

Posledice cenzure i saradnje sa Sorošem! Bloomberg javlja da je bogatstvo Zakerberga palo za 71 milijardu dolara

Posledice cenzure i saradnje sa Sorošem! Bloomberg javlja da je bogatstvo Zakerberga palo za 71 milijardu dolara

Bogatstvo osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga do sada je ove godine palo za 71 milijardu dolara, objavio je Blumberg u ponedeljak. Napominje da je pad najveći među najbogatijim pojedincima na svetu koji prati indeks milijardera agencije. Pad je takođe veći od BDP-a 120 zemalja.

Zakerbergova trenutna neto vrednost od 55,9 milijardi dolara čini ga 20. među najbogatijim ljudima širom sveta, što je njegovo najniže mesto od 2014. Pre manje od dve godine, tehnološki tajkun je vredeo 106 milijardi dolara i bio je na trećem mestu posle Džefa Bezosa i Bila Gejtsa.

Bogatstvo ovog 38-godišnjaka dostiglo je vrhunac od 142 milijarde dolara u septembru 2021. godine, ali ubrzo nakon što je promenio ime kompanije iz Fejsbuka u Meta, ono je krenulo pretežno silaznom putanjom.

AL GOR: Energetska kriza odlična za sprovođenje KLIMATSKE AGENDE

Ono što Blumberg ne navodi jeste da je ovo reakcija na sve veću i brutalniju cenzuru Facebook-a i drugih platformi u sklopu META-e koja je započela zajedno sa korona histerijom a koju je pokrenuo Zakerberg zajedno sa Džordžom Sorošem- NT redakcija

U februaru, Fejsbuk nije otkrio rast mesečnih korisnika, što je izazvalo rekordan pad cene akcija i ispralo 31 milijardu dolara iz Zakerbergovog bogatstva. Pored toga, Instagramova opklada na Reels, lansirana kao potencijalni rival TikTok-ovoj video platformi za kratke forme, donosi manji prihod od oglašavanja nego što se očekivalo.

Akcije Mete takođe se smanjuju zbog ulaganja kompanije u Metaverse, kaže Laura Martin, viši internet analitičar u Needhamu, kako je citirala agencija.

LGBT sektor Srbije: Početak iduće godine realan rok da se zakon o ISTOPOLNIM ZAJEDNICAMA nađe u skupštini

Skoro svo Zakerbergovo bogatstvo je vezano za Meta akcije. Izvršni direktor ima preko 350 miliona akcija, prema najnovijoj izjavi kompanije. Cena akcija kompanije je pala za 1,3% na 146,09 dolara na kraju trgovanja u utorak.

NultaTačka/Bloomberg