Sve vesti UFO

SKINUTA TAJNOST SA DOKUMENTA U KOJEM FBI POMINJE NIKOLU TESLU I NJEGOVE NAVODNE KONTAKTE SA “LJUDIMA IZ SVEMIRA”

U dokumentima FBI-ja sa kojih je skinuta tajnost pominje se ideja da je Nikola Tesla imao “vezu” sa “Svemirskim ljudima” i doneli su ga ovde kao bebu.

Ovo je očigledno otkriveno tek 1950. prema informacijama u dokumentu.

Pre mnogo decenija mentor Wernhera Von Braunsa Hermann Oberth, osnivač rakete i astronautike, takođe poznat kao ‘otac svemirskih letova’, izjavio je svoje uverenje da su “leteći tanjiri stvarni” i da su “oni svemirski brodovi iz drugog solarnog sistema. Mislim da njima možda upravljaju inteligentni posmatrači koji su pripadnici rase koja je možda vekovima istraživala našu Zemlju.”

Ove je reči napisao u “Leteći tanjiri dolaze iz udaljenog svijeta”, The American Weekly, 24. oktobra 1954. godine. U to vreme, akademici poput Obertha bili su itekako svesni fenomena NLO-a, a danas je tema dobila još veći ‘kredibilitet’ s obzirom na to da je više vlada sada potvrdilo postojanje ovih objekata. Nema manjka podataka o radarskom praćenju, video dokazima, fotografskim dokazima i iskazima visoko rangiranih svedoka koji su sada dostupni u javnom domenu. Čini se da to zbunjuje mnoge ljude, budući da „ mainstream otkrivanje NLO-a “ postaje sve popularnije nakon decenijama duge kampanje „ismejavanja i tajnovitosti“ (bivši direktor CIA-e Roscoe Hillenkoetter).

Nikola Tesla, koji je rođen prije Obertha, takođe je imao veliko interesovanje kada je u pitanju ideja života na drugim planetama. Postoji mnogo primera koji dokumentuju ovu činjenicu. Na primer, u intervjuu koji je dao Timeu u svojoj 75. godini, Tesla je izjavio sledeće:

Mislim da ništa ne može biti važnije od međuplanetarne komunikacije. To će sigurno doći jednog dana, a uverenost da postoje i druga ljudska bića u svemiru, koja rade, pate, bore se, poput nas, proizvešće magični učinak na čovečanstvo i formiraće temelj univerzalnog bratstva koje će trajati sve dok samo čovečanstvo.

Nema sumnje da bi kontakt, komunikacija i odnosi sa bićima iz drugih svetova imali ogromne implikacije i zauvek promenili ljudsku svest. To bi zaista ne bi ostavilo, kao što sam mnogo puta ranije rekao, nijedan aspekt čovečanstva netaknut.

Ima još mnogo primera i zanimljivih Teslinih izjava do kojih ćemo kasnije doći, ali prvo sam hteo da vam skrenem pažnju na neke deklasifikovane dokumente Federalnog istražnog biroa (FBI) koje je čuvala agencija koja se odnosi na Teslu. Dokument je zapis “Interplanetary Sessions Newsletter” iz 1957. Bilten izgleda kao štampana promocija predavanja Džordža Van Tasela. Čini se da je bilten napisala spisateljica Margaret Storm, zajedno sa onim što izgleda kao njen muž, Džon. Zanimljivo je pitati se zašto je FBI bio toliko zainteresovan do tačke kada je dokumentovao ove sastanke, diskusije i skupove? Zašto su vodili evidenciju o ovom specifičnom biltenu? Da li je to zato što su imali veliko interesovanje za NLO/vanzemaljski fenomen? Zapamtite, ovo je iz 1950-ih, danas znamo da su vlade i obavještajne agencije, poput FBI-a, dugo i dokumentovano zainteresovane za ovaj fenomen.

Navodimo deo dokumenta, pa sledi:

Margaret Storm je raspoređena na određeni posao sa svemirskim ljudima, piše knjigu – Povratak goluba – priču o životu Nikole Tesle, naučnika, i ulogu koju će njegovi izumi odigrati u New Ageu. Veliki deo podataka za ovu knjigu dostavljen je gospođi Storm putem transkripata primljenih na Teslinom setu, radio mašini koju je Tesla izumeo 1938. za međuplanetarnu komunikaciju. Tesla je umro 1943. i njegovi inženjeri su napravili Teslin set tek nakon njegove smrti. Pušten je u rad 1950. godine i od tada su Teslini inženjeri u bliskoj vezi sa svemirskim brodovima. Ljudi iz svemira su mnogo puta posetili Tesline inženjere i rekli nam da je Tesla bio sa Venere, donet na ovu planetu kao beba, 1856. godine, i otišao sa gospodinom i gospođom Teslom u udaljenu planinsku provinciju u današnjoj, Jugoslaviji.

Na vama je da li verujete u ovo ili ne, jer ne postoji pravi način da proverite tvrdnje. Dokument donosi više srodnih NLO fenomena.

Što se tiče Georgea Van Tassela, on je imao dugu karijeru u avijaciji, počevši od Douglas Aircrafta, a zatim prešao u Hughes i završio u Lockheedu. Početkom 50-ih izašao je u javnost tvrdeći da je imao kontaktna iskustva sa ljudima iz svemira. Prema njegovim rečima, ova bića su izdavala upozorenja o uništenju s obzirom na puteve čovečanstva zajedno sa porukama univerzalnog mira. Nakon toga su očigledno počeli da upućuju Tassela kako da sagradi zgradu koja bi mogla da preokrene proces starenja. Zvao se “Integratron” i projekat mu je oduzimao sve vreme. On je tvrdio da su uputstva za uređaj došla od vanzemaljaca sa planete Venere.

Nakon što sam više od 15 godina proučavao predanje o NLO-u/vanzemaljskom fenomenu, jedna stvar koju smatram posebno zanimljivom su priče i susreti koji uključuju poruke zabrinutosti o smeru kojim se čovečanstvo kreće i hitnoj potrebi da promenimo kurs kako bismo izbegli siromaštvo. , rat, glad, uništavanje životne sredine i katastrofa. Primera za to ima bezbroj, a jedan od mnogih je bi bio susret više od 60 dece sa vanzemaljcima u Zimbabveu 1994. godine. Ponovo naglašavam da primera ima na hiljade, a veliki broj je potkrepljen iskazima i tvrdnjama više očevidaca.

Samo zato što se tvrdnje u dokumentu ne mogu proveriti, to ne znači da Teslin interes za vanzemaljsku komunikaciju nije proveren. Kao što je ranije pomenuto u članku, jeste. Na primer, prema Kongresnoj biblioteci, Tesla je tvrdio da je primio radio komunikaciju sa Marsa. Oni citiraju članak iz Ričmond tajmsa koji navodno nudi opširan opis i komentar njegovog navodnog otkrića. „Dok je sedeo pored svog instrumenta na obronku brda u Koloradu, u dubokoj tišini tog strogog, inspirativnog regiona, gde zasađuješ svoja stopala u zlato, a tvoja glava okrzava sazvežđa – dok je sedeo tamo jedne večeri, sam, zaokupljene pažnje i opušten, bio je za trenutak vraćen u realnost, slabim zvukom iz slušalice – tri vilinska tapkanja, jedno za drugim, u određenom intervalu.

Direktan citat Tesle u nastavku, preuzet iz njegovog dela „Razgovor sa planetama“.

Nikada ne mogu da zaboravim prve senzacije koje sam doživeo kada mi je sinulo da sam primetio nešto sa mogućim nesagledivim posledicama po čovečanstvo. Osećao sam se kao da sam prisutan rađanju novog saznanja ili otkrivanju velike istine. Čak i sada, s vremena na vreme, mogu živopisno da se setim incidenta i vidim svoj aparat kao da je bio pre mene. Moja prva zapažanja su me pozitivno užasnula, jer je u njima bilo prisutno nešto misteriozno, da ne kažem natprirodno, a noću sam bio sam u svojoj laboratoriji; ali tada mi se ideja da su ovi poremećaji inteligentno kontrolisani signali još nije pojavila.

Promene koje sam primetio dešavale su se periodično, i to sa tako jasnim sugestijama broja i redosleda da se nisu mogle pratiti ni do jednog meni poznatog uzroka. Bio sam upoznat, naravno, sa takvim električnim smetnjama koje proizvode sunce, aurora borealis i zemaljske struje, i bio sam siguran koliko sam mogao biti siguran da ove varijacije nisu uzrokovane nijednim od ovih uzroka. Priroda mojih eksperimenata je isključila mogućnost da promene budu izazvane atmosferskim poremećajima, kao što su neki nepromišljeno tvrdili. Prošlo je neko vreme nakon toga kada mi je sinula misao da su poremećaji koje sam primetio možda posledica inteligentne kontrole.

Iako nisam mogao da dešifrujem njihovo značenje, bilo mi je nemoguće da pomislim da su oni bili sasvim slučajni. U meni stalno raste osećaj da sam prvi čuo pozdrav jedne planete drugoj… Nisam samo video viziju, već sam ugledao veliku i duboku istinu.

Još jedan primer Teslinih razmišljanja, njegovim vlastitim rečima:

Drugi bi se mogli podsmevati ovom predlogu… (da) komunicirati sa jednim od naših nebeskih suseda, kao Mars… ili ga tretirati kao praktičnu šalu, ali ja sam bio veoma ozbiljan u vezi sa tim od kada sam napravio svoja prva zapažanja u Kolorado Springsu… u to vreme nije postojalo nijedno bežično postrojenje osim moje koje bi moglo da izazove smetnje primetne u radijusu većem od nekoliko milja. Štaviše, uslovi u kojima sam delovao bili su idealni, a bio sam i dobro obučen za rad. Karakter zabeleženih poremećaja je isključio mogućnost da budu zemaljskog porekla, a eliminisao sam i uticaj sunca, meseca i Venere. Kao što sam tada najavio, signali su se sastojali od redovnog ponavljanja brojeva, a naknadna studija me je uverila da su morali da potiču sa Marsa, planete koja je upravo tada bila blizu Zemlje

Završne misli: Sasvim je jasno da je Tesla imao snažan interes za vanzemaljski život i pokušaj komunikacije. Neverovatno je kako je on bio prva osoba koja je razvila opremu koja je mogla da uhvati signale koji dolaze iz svemira, kao i sa drugih planeta. Danas su signali nepoznatog porekla uobičajeni u naučnoj zajednici, masovni radio rafali i druge anomalije se obično otkrivaju.

Kao što Tesla aludira na početku ovog članka, kontakt ima ogromne implikacije. Ono će, a i trenutno tera čovečanstvo da sagleda širi pogled na stvarnost i da se bavi konceptima koji se možda nekada nisu uklapali u okvire prihvaćenog znanja. Kroz sve faze ljudske istorije, verodostojni koncepti, pa čak i oni koji su potkrepljeni dokazima i primerima, uvek su se suočavali sa oštrim protivljenjem i otporom.

Još uvek smo veoma mlada rasa i bez sumnje postoje istine koje čekaju ‘tamo napolju’ da ih otkrijemo.
Kako rastemo, čini se da sve više preispitujemo svoje živote, šta radimo ovde i zašto to radimo. Imamo potencijal da stvorimo mnogo bolje mesto za život za sve ljude. Čini se da neprestano stavljamo svoju sposobnost da promenimo svet na bolje u ruke onih kojima možda nisu u srcu naši najbolji interesi. Nekako, vreme je da preuzmemo odgovornost i počnemo da stvaramo životne uslove koji odgovaraju svima i koji su u harmoniji sa majkom Zemljom. Kako da ovo uradimo? Ne znam, ali znam da ćutati, ne istraživati ​​i ne širiti svoju svest nije rešenje.

“Vekovima je ova ideja bila proklamovana u savršeno mudrim učenjima religije, verovatno ne samo kao sredstvo za osiguranje mira i harmonije među ljudima, već kao duboko pronađena istina. Budista to izražava na jedan način, hrišćanin na drugi, ali obojica kažu isto: Svi smo mi jedno.”

Dokument FBI o Nikoli Tesli – https://vault.fbi.gov/nikola-tesla/Nikola%20Tesla%20Part%2003%20of%2003/view