Sve vesti Svet

Soroš: Putina i Si Đipinga treba zaustaviti pre nego što unište našu civilizaciju

Soroš: Putina i Si Đipinga treba zaustaviti pre nego što unište našu civilizaciju

Kineski lider Si Đinping dao je eksplicitne signale da je prijatelj i partner ruskog predsednika Vladimira Putina u sedmicama koje su prethodile vojnoj operaciji Moskve u Ukrajinu 24. februara.

No, čini se da se “brat Si” malo povukao od kada se zapadni svet udružio protiv Rusije.

Tako govori jedan od najvećih lažnih filantropa Džordž Soroš (91), koji je izneo svoje stavove o krizi u tekstu objavljenom 11. marta.

NAJNOVIJI VIDEO IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DR ALEKSANDAR LJUBIĆ

„ Ruska invazija na Ukrajinu 24. februara bila je početak trećeg svetskog rata koji ima potencijal da uništi našu civilizaciju“, napisao je Soroš.

U svom uvodu, Sorop suprotstavlja Sijev trenutni stav sa opsežnim i srdačnim susretom Sija i Putina 4. februara na dan otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Rezultat tog sastanka bilo je izdavanje teksta od 5.000 reči u kojem se najavljuje “bez ograničenja” partnerstva između Rusije i Kine .

“Dokument je jači od bilo kojeg sporazuma i sigurno je bilo detaljnih pregovora pre toga”, izjavio je Soroš, izrazivši iznenađenje što je Si bio voljad da da bezuslovnu podršku ruskim planovima u Ukrajini, ili, kako je Soroš rekao, “carte blanche” da izvrši invaziju i okupira zemlju.

Soroš je na ovu podršku gledao kao na ohrabrivanje Putina, vladara koji, kako se približava 70. godini, oseća sve veći pritisak da ostavi trag u istoriji, navodi Soroš.

„Pošto je dobio Sijevu podršku, Putin je krenuo u realizaciju svog životnog sna sa neverovatnom brutalnošću“, napisao je Soroš.

Nedavni događaji u Ukrajini, gdje je otpor invaziji žešći i odlučniji nego što su neki očekivali, a podrška Rusiji znatno niža nego što je Putin pretpostavio, doveli su Sija da preispita svoj stav.- nastavio je on.

„Čini se da je Si shvatio da se Putin odmetnuo“, primetio je Soroš.

Dana 7. marta, kineski ministar spoljnih poslova Wang Yi rekao je da je prijateljstvo između Rusije i Kine još uvek “čvrsto”, ali je zatim sledećeg dana Si pozvao francuskog predsednika Emmanuela Macrona i nemačkog kancelara Olafa Scholza da izraze svoju podršku njihovim naporima da postignu mir, napomenuo je Soroš. Od invazije, i Macron i Scholz proveli su mnogo sati na telefonu s Putinom u nastojanju da reše sukob.

Rogozin podelio video Bajdena iz 99.god. koji poziva na bombardovanje Srbije: Krvavog starca treba podsetiti koliko civila je ubio

“Daleko je od sigurnog da će Putin pristati na Sijeve želje. Možemo se samo nadati da će Putin i Si biti uklonjeni s vlasti pre nego što unište našu civilizaciju”, zaključio je Soroš.

Ranije ove godine, Soroš je artikulisao svoj stav da će 2022. godina biti “prekretnica” tokom koje će se svet odlučno okrenuti ili u pravcu otvorenosti i slobode ili diktature i represije. Posebno je ukazao na rastuću agresiju Komunističke partije Kine na svetskoj sceni, zajedno sa domaćim problemima s kojima se suočava režim.

NultaTačka