Stav

STRANI VLASNICI NEKRETNINA U KIJEVU RASRPODAJU SVOJU IMOVINU NAKON NAJAVA RUSKE INVAZIJE

STRANI VLASNICI NEKRETNINA U KIJEVU RASRPODAJU

Strani vlasnici nekretnina u glavnom gredu Ukrajine rešili su da brže bolje prodaju svoje posede strahujući od najava moguće Ruske invazije koje dolaze iz Vašingtona.

Dok kruže glasine o ruskoj ofanzivi, tržište nekretnina u ukrajinskoj prestonici trpi tektonske promene.

Strani vlasnici nekretnina u Kijevu aktivno prodaju svoje vlasništvo dok tržište reaguje na zabrinutost da bi Rusija mogla planirati invaziju na ovu zemlju, tvrdi šef agencije za nekretnine u glavnom gradu Ukrajine.

U razgovoru za list Strana u sredu, Irina Lukhanina, direktorka firme Best&Seller, rekla je da „poslednjih godina stranci čine 8-12% kupaca. Mnogi su investirali u komercijalne nekretnine, a bili su zainteresovani i za iznajmljivanje stanova.”

BIL GEJTS NA ONLINE DAVOSU: DA BI SE SAČUVALA EKOLOGIJA UVODIĆE SE TAKSE – POTREBNA JE AGRESIVNA POLITIKA

Kako ona dalje tvrdi stranci su sada rešili da prodaju svoje nekretnine umesto da ih iznajmljuju. Međutim, agent za nekretnine je napomenuo da su oni koji dugo žive u Ukrajini ili tamo vode posao mirniji i skeptičniji u pogledu mogućnosti ruskog napada.

Lukhaninini komentari dolaze usred zabrinutosti zapadnih lidera da Moskva planira da izvrši napad na Ukrajinu. Govoreći na brifingu u utorak, sekretarka za štampu Bele kuće Jen Psaki rekla je da je situacija sada “izuzetno opasna”, a Washington veruje da bi “Rusija u svakom trenutku mogla da pokrene napad na Ukrajinu”.

U anglofonskim medijima poslednjih meseci kruže izveštaji u kojima se tvrdi da se trupe gomilaju na granici kao prethodnica ofanzivi.

Kremlj je više puta negirao optužbe da planira napad, a njegov sekretar za štampu Dmitrij Peskov ih je opisao kao „neosnovane“ i manifestacije „ histerije“ koje se kovitlaju u medijima. Zvaničnik je takođe ranije rekao da je kretanje oružanih snaga zemlje na sopstvenoj teritoriji unutrašnja stvar i da se to ne tiče nikog drugog.

Najnovije tvrdnje da Moskva planira upad u Ukrajinu dolaze samo nekoliko meseci nakon što su slične uzbune podignute prošlog aprila. Ovakvi pozivi su godišnja pojava već nekoliko godina.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I ARNA ŠEBALJ! 

NultaTačka/RT