Srbija Sve vesti

TIODOROVIĆ POTVRDIO! KRIZNI ŠTAB SAGLASAN SA ,,SNAŽNOM PREPORUKOM” VAKCINACIJE ŠKOLARACA

Nakon što je svetlost dana ugledao dopis direktorima osnovnih i srenjih škola koje je poslao Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić u kojem se preporučuje ,,snažna preporuka vakcinacije školaraca” tenzije na društvenim mrežama se sa razlogom ne smiruju.

Ovakve odluke otišle su dotle da su građani Srbije, bez obzira da li se vakcinisali ili ne spremni da u jednom glasu glasno kažu NE vakcinaciji dece te da izađu na ulicu i iskažu svoju građansku neposlušnost na demokratski način.

Bez obzira na to, kao da baš to i žele, ,,istaknuti” članovi kriznog štaba danas su u nekoliko gostovanja provocirali narod podržavajući ideju vakcinacije dece starije od 12 godina. Među njima je, jedan jedini, nezamenljivi, Branislav Tiodorović.

OTKRIVAMO! BIL GEJTS ULAŽE SREDSTVA ZA RAZVOJ KONTRACEPTIVNIH PILULA ZA MUŠKARCE

On je u kraćem razgovoru za B92 izneo svoje stavove i pružio podršku ovakvom dopisu ili odluci te potvrdio da se krizni štab slaže sa ,,snažnom preporukom za vakcinaciju dece” koju je poslao ministar Ružić svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Krizni štab je saglasan u stavu da se snažno preporuči vakcinacija učenika starijih od 12 godina, potvrdio je za B92 član tog tela, epidemiolog Branislav Tiodorović.

Upitan da li je dopis Ministarstva prosvete školama koji je dospeo u javnost zasnovan na preporuci Kriznog štaba, Tiodorović je potvrdio da jeste.

Tiodorović je rekao da preporuku školama nije poslao Krizni štab, već Ministarstvo prosvete u saradnji sa Institutom Batut.

Da li ste vi, bili roditelji ili ne jer ovo pitanje je van svih granica, spremni da izađete na ulicu? Pišite nam na našem zvaničnom Telegram kanalu Nulta Tačka – https://t.me/nultatacka