Sve vesti Svet

Tramp: Nemačka bi uskoro mogla da prestane da postoji

Tramp: Nemačka bi uskoro mogla da prestane da postoji

Bivši predsednik Amerike kaže da je upozorio Angelu Merkel da bi zavisnost Berlina od ruske energije mogla dovesti do „predaje“

Nemačka bi uskoro mogla da prestane da postoji kao država usred eskalacije energetske krize, sugerisao je bivši američki predsednik Donald Tramp.

Tokom mitinga u Jangstaunu u Ohaju u subotu, Tramp je napao svog naslednika u Beloj kući, ciljajući na Bajdenovu energetsku politiku, a posebno na takozvani Green New Deal. Tamp je tvrdio da, iako su pod njegovom vladavinom SAD postale nezavisne u energetskom smislu i na putu da postanu „potpuno dominantne u energetici, veće od Saudijske Arabije i Rusije zajedno“, Džo Bajden je od tada sveo SAD na „molenje za energija.”

Ovo će pomoći MNOGIMA- Otkriven način kako da večno budete SLOBODNI

Tramp je potom naveo žalosno stanje Nemačke u ovoj oblasti. Prema rečima bivšeg predsednika, on je upozorio tadašnju kancelarku Angelu Merkel da će gasovod Severni tok 2, koji je trebalo da pumpa ruski gas u Nemačku, učiniti Berlin još više zavisnim od ruskog izvoza energenata.

Tramp je rekao da se Nemačka tada predala kada je Angela Merkel odbila da odustane od projekta.

„Ako 72 odsto energije dobijate iz Rusije, evo bele zastave, jer ćete se vrlo brzo predati“ , ispričao je bivši šef američke države svoje upozorenje Merkelovoj.

On je nastavio da citira „loše stvari“ koje su se desile između Berlina i Moskve u prošlosti kao dokaz da Nemačka nije trebalo da se toliko oslanja na Rusiju.

Bivši američki predsednik je zaključio da se „Nemačka sada vraća staromodnim stvarima, uključujući ugalj“, uprkos svojim prethodnim obećanjima da će postati zelena.

I njemu su ruke krvave! Žrtve Epštajna besne zbog povratka princa Endrua u javni život nakon smrti Elzabete

„Ali oni nemaju izbora, neće imati državu, neće im ostati zemlja“, zagonetno je upozorio Tramp, pre nego što se ponovo vratio na temu unutrašnje politike.

Cene gasa u Evropi dramatično su porasle ubrzo nakon što je Rusija pokrenula svoju vojnu opearaciju u Ukrajini krajem februara, i od tada su konstantno više od prošlogodišnje.

Pošto gasovodi Severni tok 1 i Severni tok 2 sada nisu u funkciji, bilo zbog sopstvene odluke Berlina ili zbog odluke Moskve, nemačka vlada je uvela hitne mere za zalihe gasa.

Više visokih zvaničnika u Nemačkoj upozorilo je da će predstojeća zima verovatno biti teška.

NultaTačka