Sve vesti Svet

TRAMP tuži federalnu vladu zbog upada FBI-ja na njegov posed

TRAMP tuži federalnu vladu zbog upada FBI-ja na njegov posed

Donald Tramp je doneo odluku da tuži federalnu vladu zbog izvršenog upada na njegov posed na Floridi.

Tramp je, prema navodima medija, tražio da poseban autoritet nadgleda istragu koja se vodi protiv njega i ističe da su upadom Federalnog istražnog biroa (FBI) na njegovo imanje prekršena njegova prava zagarantovana Četvrtim amandmanom Ustava SAD.

FBI je pre oko dve nedelje upao u njegovu kuću. Prilikom upada FBI na njegov posed, Mar de Lago, Tramp navodi da su mu agenti FBI obili sef i tom prilikom ukrali pasoše. Pa je na osnovu tih dešavanja Donald Tramp odlučio da tuži federalnu vladu.

FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja.

Škola u Americi zabranila LGBT obeležja

Pasoši bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, zaplenjeni tokom prošlonedeljnog pretresa FBI u njegovom domu na Floridi, su vraćeni , saopštio je zvaničnik Ministarstva pravde.

FBI je priznao da je zaplenio pasoše istog dana kada je Tramp na društvenoj mreži Truth Social, koja je u vlasništvu njegove kompanije, saopštio da su ih uzeli agenti koji su izvršili pretres 8. avgusta.

Tokom racije FBI na Mar-a-Lago, oni su ukrali moja tri pasoša (jedan je istekao) zajedno sa svim drugim stvarima- napisao je Tramp na nalogu na svojoj društvenoj mreži.

NultaTačka