Sve vesti Svet

TRAMP U SVOJOJ KUĆI DOČEKAO KAJLA RITENHAUSA (18) KOJI JE BIO OPTUŽEN ZA SMRT DVOJICE PRIPADNIKA ULTRA LEVIČARSKIH GRUPA ZA VREME PROŠLOGODIŠNJIH PROTESTA

Bivši predsednik SAD-a Tramp pridružio se Šonu Henitiju u utorak na jednosatnom intervjuu u kome se razgovaralo o svemu, od sramnog povlačenja Džoa Bajdena iz Avganistana do rekordne inflacije pod sadašnjom administracijom.

Pred kraj intervjua, predsednik Tramp je rekao Šonu da se sastao sa Kajlom Ritenhausom i njegovom majkom na Floridi. Tramp je rekao da je Kajl odleteo sa svojom majkom nakon presude i da je Kajl „dobar mladić“.

Trump details Rittenhouse visit to Mar-a-Lago on Fox News - CNN Video

Podsetimo se ko je Kajl Ritenhaus.

Dana 25. avgusta 2020. godine, Kajl Ritenhaus, 17-godišnjak iz Antiohije, Ilinois, smrtno je ubio dvojicu muškaraca i ranio još jednog u Kenoši, Viskonsin, tokom protesta, nereda i građanskih nemira koji su usledili nakon pucnjave na crnca Džejkoba Blejka od strane belca policajca.

Bail for Kyle Rittenhouse Set at $2 Million in Kenosha Protest Shooting - The New York Times

Ritenhaus i trojica koje je upucao bili su belci.

Ritenhaus je bio naoružan poluautomatskom puškom u stilu AR-15 koju je uzeo od svog prijatelja Dominika Bleka. I Ritenhaus i Blek su se pridružili grupi naoružanih ljudi koji su rekli da su u Kenoši da bi zaštitili preduzeća. Ritenhaus je rekao da je bio tamo da zaštiti prodavnicu automobila od vandalizma i da pruži medicinsku pomoć.

NultaTačka/FoxNews