Sve vesti Svet

Turska je sledeća zemlja koja će pokrenuti biometrijska plaćanja

Turska je sledeća zemlja koja će pokrenuti biometrijska plaćanja

Kao deo velikog napora da se objedine podaci i plaćanja, biometrijske platne kartice koje je razvila Idex Biometrija u saradnji sa E-Kart-om treba da budu uvedene u Tursku i druge zemlje istočne Evrope. Idex takođe isporučuje biometrijsku tehnologiju za Web3 biometrijsku karticu koju je izdao Reltime.

Očekuje se da će biometrijske platne kartice početi sa primenom u Turskoj u prvom kvartalu 2023.

„Nedavno objavljeno istraživanje tržišta koje je naručila Idex Customer Lab, otkriva da 86 odsto potrošača u Turskoj smatra biometrijske platne kartice veoma zgodnim, a 82 odsto bi koristilo biometrijsku platnu karticu da im je dostupna“, kaže Katarina Eklof, CCO u Idex Biometrics.

„Dok širimo domet naše vlasničke i inovativne tehnologije, doprinosimo poboljšanju iskustava digitalnog bankarstva i obezbeđivanju digitalne autentifikacije u različitim načinima plaćanja“.

OVAJ video uklanjaju sa mreža! Poznati američki BIZNISMEN na sred FOX NEWS-a: Vakcine su ubile moje prijatelje!

Ovo nije prvi slučaj biometrijskih platnih kartica. Ove kartice su se već pojavile u Švajcarskoj i Francuskoj, a testiraju se i u drugim evropskim i bliskoistočnim zemljama, uključujući Liban i Jordan.

Reltime, kompanija koja obezbeđuje Web3 biometrijske kartice, takođe je najavila partnerstvo sa Index Biometrics. Kartica kompatibilna sa EMV, koja koristi Reltime Web3 „funkciju odjave“, počeće da sadrži senzor otiska prsta koji obezbeđuje Index. Primena biometrijske kartice počeće u prvoj polovini 2023.

Upotreba Web3 kartica prevazilazi finansije. Imaju mogućnosti digitalnog identiteta i skladištenja podataka.

Nulta Tačka/ReclaimTheNet