Sve vesti Svet

U HONG KONGU POČELI DA ISPLAĆUJU OBEŠTEĆENJA ZBOG NUSPOJAVA NAKON VAKCINACIJE

U HONG KONGU POČELI DA ISPLAĆUJU OBEŠTEĆENJA ZBOG NUSPOJAVA NAKON VAKCINACIJE

Po prvi put otkako je kampanja masovnog vakcinisanja započela pre tri meseca, Hongkoški fond za obeštećenje vakcinacije isplatio je ukupno 58 000 američkih dolara za pacijente koji su pretrpeli posebno teške reakcije na vakcinu protiv koronavirusa.

Više od 3 miliona doza vakcina koje su u gradu – državi primenjene od Februara, Biro za hranu i zdravlje rekao je da je od 10. Juna primio 74 zahteva za kompenzaciju, od kojih je 58 još uvek u obradi. Od početka ove nedelje, 3.605 ljudi prijavilo je neželjenu reakciju na vakcinu, što je oko 0,12% svih primalaca vakcine. Samo 1,2 miliona, ili 16,3% gradskog stanovništva je potpuno vakcinisano.

NOVO NORMALNO! Promenio je pol i takmičiće se na Olimpijskim igrama u ženskoj konkurenciji dizanja tegova

Pacijentima čije su reakcije ocenjene posebno teškim dodeljivane su nagrade ( nagrade ??? ).

”Principi procene ozbiljnosti uključuju pravednost prema podnosiocima zahteva, razborito korišćenje javnog finansiranja, transparentnost za javnost i na osnovu medicinske nauke. Ozbiljnost pojedinačnih slučajeva podleže proceni od slučaja do slučaja u skladu sa njihovim okolnostima”, rekao je biro u saopštenju.

Od 17. Maja pa do 9. Juna, Hongkoške javne bolnice prijavile su 2.8 smrtnih slučajeva na svakih 100.000 vakcinisanih odraslih osoba. To je u poređenju sa 58,1 u 100.000 među ostalim koji nisu.

Od tri zahteva za smrt usled vakcine, dve su već obrađene, dok je jedna odbijena zbog nedostatka zvanične evidencije o vakcinaciji.

Članovi porodice sa smrtnim slučajevima mogli bi da prime do 260.000 američih dolara ako je pacijent mlađi od 40 godina, ili najviše 200.000 za pacijente starije od 40 godina.

Da bi ispunio uslove za isplatu, registrovani lekar mora da potvrdi sve ozbiljne neželjene događaje. Drugi uslov je da stručna komisija koja prati neželjene efekte vakcina ne može isključiti da događaj nije povezan sa vakcinom.

Tim Pang Hung, zagovornik prava pacijenata. takođe je podržao isplatu, ali je rekao da je iznos trebao biti veći da odražava gubitak prihoda i radne sposobnosti uzrokovan neželjenim efektima. Takođe je rekao da bi vlada trebalo da objavi detaljno razloge za odobravanje ili odbijanje svake tvrdnje, kako bi pružila poverenje onima koji razmišljaju o vakcinaciji.

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.