Sve vesti Svet

Učitelj završio u ZATVORU jer nije “PRAVILNO” oslovljavao transrodnog učenika

Učitelj završio u ZATVORU jer nije “PRAVILNO” oslovljavao transrodnog učenika

Nastavnik koji je odbio da “pravilno oslovljava” svog transrodnog učenika završio u zatvoru zbog kršenja zabrane koju mu je nametnula njegova škola.

Uhapšen učitelj u Irskoj jer nije ispoštovao privremenu zabranu kojom mu se zabranjuje ulazak u školu u kojoj radi.

Izveštava se da je spor u centru hapšenja uključivao nastavnika Enoka Berka, koji je odbijao da koristi zamenice koje preferira transrodni učenik, jer kako je rekao: ne slaže se sa transrodnom politikom.

Prema izveštaju Irish Independent-a, irski sudovi su sada „odredili“ nastavnika na zatvor zbog nepoštovanja sudske zabrane, koju je Enok prekršio.

Pokušali su ovo da sakriju! MINISTAR POLJOPRIVREDE Holandije koji je gurao ZELENU AGENDU podneo ostavku nakon protesta FARMERA

Obraćajući se sudu, Berk je tvrdio da nije mogao mirne savesti da se pridržava naredbe, tvrdeći da je njegova prvobitna suspenzija iz škole bila nezakonita i da bi poštovanje naređenja predstavljalo kršenje njegovih sopstvenih verskih uverenja.

„Ovde sam danas jer ne bih dečaka nazvao devojčicom“, rekao je Burk sudu. „To nije nešto što ću učiniti. To je kršenje moje savesti.”

„Da sam poslušao naredbu upravnog odbora i nalog suda, morao bih da prihvatim da je pogrešno držati se svog verovanja u muško i žensko“, dodao je on.

„To nije nešto što ću uraditi“, nastavio je Burk. “To je kršenje moje savesti.”

Sudija Kvin koji je predsedavao slučajem, rekao je kako je jedino pitanje koje može zabrinjavati jeste da li je poštovana prethodna zabrana koju je izdao sud, tvrdeći da ne može da uzme u obzir ono što je izneo Burk.

Sudija Kvin je Berka odveo u zatvor Mauntdžoj u Dablinu i naredio da „ostane u njemu dok ne otkloni svoje nepoštovanje ili do daljeg naloga ovog suda“.

Međutim, govoreći o odluci nakon presude, Enok je navodno rekao da neće biti moguće “očistiti” njegov “prezir”.

„Ne mogu da očistim svoj prezir tako što ću svoja hrišćanska verovanja držati u preziru“, rekao je učitelj.

Zatim je zabeleženo kako grli svog oca Šona i brata Isaka, pre nego što su ga odveli pripadnici Irske policije An Garda Siochana.

Enok je od tada izjavio da veruje da nikada neće napustiti zatvor ako to bude moguće samo ukoliko se odrekne njegove hrišćanske vere.

Ove zime, Evropa se vraća u MRAČNO DOBA

„Mogu da budem hrišćanin u zatvoru Mauntdžoj ili mogu da budem paganski prihvatač transrodnosti van njega“, izveštava Irish Independent, kako je učitelj izjavio.

„Nikada neću napustiti zatvor Mauntdžoj ako izlaskom iz tog zatvora moram da prekršim svoju dobro obaveštenu savest i svoja verska uverenja i da se odrečem svog Boga“, dodao je on.

Nulta Tačka