Sve vesti Svet

UŽASAVAJUĆI PODACI! SMRTNOST SPORTISTA PORASLA ZA 500% ZA 2021. GODINU(VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Svakodnevno se pojavljuju vesti o “iznenadnim smrtima” zdravih, mladih, kako profesionalnih tako i amaterskih sportista. Što sve dovodi da se pitaju, kako to jedna vrlo aktivna mlada osoba može da premine i baš da svi imaju vrlo slične simptome?

Kako je Izraelski medij Real-Time News preneo ove šokantne informacije: stopa smrtnosti FIFA igrača u 2021. porasla je za nemogućih 500%! Od decembra 2020., 183 profesionalna sportista i trenera su iznenada pala tokom utakmice, nakon čega je njih 108 umrlo!

MEJNSTRIM MEDIJI KAŽU DA SU MASOVNA PADANJA SPORTISTA NA SRED TERENA “SLUČAJNOST” (VIDEO)

Istraživanje Real-Time News pruža spisak sportista koji su povređeni i/ili umrli:

Većina sportista su muškarci (samo 15 žena).

I to od 17-40 godina. Ispostavilo se da je samo 21 osoba starija: 5 su uzrasta od 42-45 godina, 6 od 46-49 godina, 7 od 51-54 godine i još 3 osobe u dobi od 60-64 godine.

Na spisku su 23 tinejdžera, 12-17 godina, 16 je umrlo.

U više od 80 slučajeva, kao što su fudbalske zvezde Serhio Aguero i Kristijan Eriksen, sportisti su padali tokom igre, tokom ili posle treninga.

Prevod sa hebrejskog „Gugl prevodioca“ o stanju Serhia Aguera:

31. oktobra, napadač Barselone Serhio Aguero hospitalizovan je nakon što se loše osećao tokom utakmice njegovog tima protiv tima Alavesa. Tridesettrogodišnja argentinska zvezda, koja se smatra kraljem strelaca Mančester sitija svih vremena i strancem sa najviše golova u Premijer ligi svih vremena (181), pozvala je na Tviteru da svi stariji od 12 godina budu vakcinisani. Ali 31. oktobra, hitno je prevezen u bolnicu nakon što je doživeo jak bol u grudima. On je tokom prvog poluvremena signalizirao trenerima da traži zamenu, a zatim se uhvatio za srce i srušio se na travu. Ove nedelje je u Španiji objavljeno da su poslednji testovi otkrili tešku aritmiju, a kardiolozi koji su ga pregledali nisu optimisti u pogledu njegove sposobnosti da se vrati na teren za nekoliko meseci. U ovom trenutku, prema izveštajima, Aguerova profesionalna budućnost i da li će uopšte moći da nastavi da igra fudbal je nejasna, a postaće jasno tek kada prođe.

PREMINUO MLADI BRAZILSKI FUDBALER OLIVEIRE (23)! ČEKA SE OBUDKCIJA! OVO JE TREĆI FUDBALER KOJI JE NASTRADAO ZA SAMO JEDAN DAN ALI NIJE IMAO SREĆE DA PREŽIVI

U većini slučajeva, navodi se da je uzrok kolapsa povezan sa srcem, uključujući miokarditis, perikarditis, srčani udar ili srčani zastoj.
Drugi razlog je zgrušavanje krvi.

Naglašavamo da je spisak koji imamo još duži, ali je iz predostrožnosti obrisano na desetine slučajeva za koje nismo imali potpune informacije, pa su uvršteni samo oni slučajevi o kojima je izveštavano detaljno.

Pored toga, uklonjeni su slučajevi u kojima su pominjani dokazi o prethodnim faktorima rizika kao što su bolesti srca ili dijabetes.

Da bismo bolje razumeli podatke u poređenju sa prethodnim godinama, pogledali smo samo podatke o smrti među sportistima registrovanim u FIFA-i i uporedili podatke o broju ISS (iznenadne srčane smrti) / INS (iznenadne neobjašnjive smrti) među njima.

Da bismo saznali koliko se smrtnih slučajeva stvarno dogodilo među igračima FIFA (2001-2020) u poslednje dve decenije, koristili smo Vikipediju. Tamo se navodi da su se u periodu 2001-2020. godine dešavali slučajevi iznenadne smrti fudbalera sa prosečnom učestalošću od 4,2 smrti godišnje. Sada je, prema istim podacima, u proteklih godinu dana preminuo 21 igrač. To jest, ovo je oko 5 puta više od proseka za godinu!

Dr Džoš Getckov, viši predavač na Katedri za sociologiju i antropologiju na Institutu za kriminologiju Hebrejskog univerziteta, analizirao je podatke. „Članak objavljen u British Medical Journal pokazuje da je rizik od ISS-a jedan prema 50.000. Prema FIFA-i, u udruženju je bilo 242.000 registrovanih sportista 2000. godine i 265.000 2006. godine. Pod pretpostavkom da se FIFA nije značajno promenila za dvadeset godina, možemo očekivati oko 5 smrtnih slučajeva godišnje.“

Kada računamo događaje kao što je ISS, očekujemo određenu osnovnu stopu i događaji će pratiti takozvanu Poasonovu raspodelu. Jedno od svojstava Poasonove raspodele je da je standardna devijacija kvadratni koren osnovne stope. Drugim rečima, ako obično posmatramo 4 događaja godišnje, standardno odstupanje će biti 2. Ali ako vidimo 20 događaja u jednoj godini, ovo je 8 standardnih odstupanja od srednje vrednosti, što je veoma neobično u pogledu statistike.

Komentar Redakcije The Big The One: Kao što možete videti iz ovog malog analitičkog pregleda Real-Time News, oni ovom pitanju pristupaju izuzetno striktno: od 183 slučaja kada su sportisti jednostavno pali tokom utakmice, nakon čega njih 108 nije ustalo, Real-Time News uzimaju u obzir računa samo 21 incident gde je uzrok smrti zvanični i čeličan. Ali čak i u ovom slučaju postoji prirast od 500%. Ali, ako uzmemo u obzir sve umrle, onda će povećanje biti 2.500%. A ako računamo i drugu stotinu ljudi koji su preživeli, a postali invalidi, povećanje je 5.000%. Uopšte, neka čudna statistika i mislimo da bi SZO trebalo da zabrani takve nauke kao što je matematika, pa pratimo razvoj događaja.

Orginalni članak na hebrejskom.

Nulta Tačka/Srbin.Info