Sve vesti Svet

VLADA VELIKE BRITANIJE U DOGOVORU SA KOMPANIJAMA DA VAKCINISANOJ OMLADINI OBEZBEDE POPUSTE NA BRZU HRANU BEZ OBZIRA NA UPOZORENJA O GOJAZNOSTI

Britanska vlada sarađuje sa velikim kompanijama za isporuku hrane, poput Ubera i Deliveroo, da bi ponudila brzu hranu sa popustom za mlade ljude koji se vakcinišu protiv Covid-19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prema podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite (DHSC), u plan su uključeni Uber i njegova služba za dostavu hrane za poneti Uber Eats, kao i rivalska služba za dostavu hrane Deliveroo, lanac restorana Pizza Pilgrims i platforma Bolt za usluge prevoza.

DHSC je u nedelju saopštio da će kompanije “nuditi popuste i podsticaje kupcima koji dobiju vakcinu protiv Covid-19 i pomoći u zaštiti zemlje od virusa”, kao što nastavlja sa svojim planom “da dodatno podstakne vakcinisanje kod mladih”.

PA DA LI SU ONI NORMALNI? ,,STRUČNJACI”: ,,KORONAVIRUS MOŽE DA SE PRENESE VAZDUHOM ČAK I KADA SU OTVORENA VRATA”

„Uber će, na primer, u avgustu slati podsetnike svim korisnicima, podstičući ih da dobiju vakcinu, i nudiće popuste na cene vožnje Uber-om i popuste na obroke na Uber Eats za mlade odrasle osobe koje dobiju vakcinu“, otkrila je vlada, dok će Bolt ponuditi besplatne vožnje centrima za vakcinaciju.

Kuponi i vaučeri za popuste mogli bi se ponuditi i ljudima koji se vakcinišu na mobilnim punktovima za vakcinaciju i u drugim ustanovama, iako kompanije učesnice neće čuvati nikakve zdravstvene podatke, obećao je DHSC.

Ministar zdravlja Sajid Javid zahvalio je kompanijama u saopštenju i pozvao mlade da “izađu i iskoriste popuste” kada postanu dostupni.

Mnogi su Britanci, međutim, opisali šemu kao distopijsku i pitali se kako bi omogućavanje pristupa jeftinoj, sniženoj brzoj hrani pomoglo mladim ljudima i javnom zdravlju.

Jedan od razloga zašto je Velika Britanija tako teško patila od Covid -a je to što ima veliku, nezdravu populaciju “, istakao je jedan korisnik društvenih mreža. “Dakle, ponuditi više nezdrave hrane ima savršenog smisla …”

Druga osoba je primetila da se šema “čini u suprotnosti sa zdravom ishranom i politikom NHS-a(Nacionalna zdravstvena služba)”, dok je pop bend Right Said Fred iz 90 -ih situaciju uporedio sa “epizodom iz Black Mirror-a”.

BIVŠI MENADŽER SOROŠEVOG FONDA OPTUŽEN ZA BRUTALNA PREMLAĆIVANJA I SILOVANJA

Producent GB News Liam Deacon, međutim, tvrdio je: “Malo šargarepe je sigurno bolje od prinude, sile i uklanjanja sloboda?”
U julu 2020., DHSC je predstavio novu strategiju za borbu protiv gojaznosti i „zaštitu NHS -a“.

“Gojaznost je jedna od najvećih zdravstvenih kriza sa kojima se zemlja suočava”, tada je tvrdilo Ministarstvo zdravlja, upozoravajući da “skoro dve trećine (63%) odraslih u Engleskoj ima višak kilograma ili živi sa gojaznošću”, dok “jedno od troje dece napušta osnovnu školu sa prekomernom težinom ili gojaznošću “.

Odeljenje je takođe upozorilo da „život sa viškom kilograma dovodi ljude u veći rizik od ozbiljnih bolesti ili smrti od COVID-19“, napominjući da je „skoro 8% kritično bolesnih pacijenata sa COVID-19 na odeljenjima intenzivne nege bilo morbidno gojazno, u poređenju sa tim gojazni čine 2,9% opšte populacije “.
Otprilike 67% ljudi u Engleskoj između 18 i 29 godina starosti primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv Covid-19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”