Region Sve vesti

Mađarska sa NAJNIŽIM CENAMA GASA za domaćinstva u EVROPI!

Mađarska sa NAJNIŽIM CENAMA GASA za domaćinstva u EVROPI!

Kako u velikom delu Evrope cene prirodnog gasa rastu, Mađarska ima najniže cene gasa za domaćinstva naspram bilo koje druge zemlje, prema analizi Fnancial Time-a.

Članci detaljno objašnjavaju kako Evropa doživljava gasnu krizu koja pogađa ceo kontinent, s tim da su neke zemlje pogođennije od drugih. Na primer, u Velikoj Britaniji cene gasa su 30% veće za razliku od Evropskih suseda.

Mađarska je bila daleko izvan granica u pogledu visokih cena gasa za domaćinstva, sa zemljama koje su na dnu rangiranja kao što su Italija, Grčka, Nemačka, Španija, Francuska i Estonija, između ostalih zemalja.

Vučić nazvao učesnike litija “KRSTAŠIMA”- MUP donosi odluku o Evroprajdu 96 sati pre održavanja

Mađarska sebi obezbeđuje pristup jeftinom gasu kroz njenu politikou obezbeđivanja stabilnih i sigurnih snabdevanja energijom iz Rusije. Iako je Mađarska podržala NATO i osudila Rusku invaziju na Ukrajinu, vlada je tvrdila da mađarske porodice i preduzeća ne bi trebalo da plaćaju troškove sankcija;

Bravo Mađarska! Sopstveno stanovništvo i državno uređenje je prioritet države;

Mađarska je potpisala sporazum koji će obezbediti još veće isporuke gasa iz Rusije, a mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je izjavio da će u septembru i oktobru Gasprom isporučivati Mađarskoj maksimalno 5,8 miliona kubnih metara prirodnog gasa dnevno preko Srbije, od iznosa koji je naveden u njenom dugoročnom ugovoru.

„Povećana količina doprinosi i sigurnosti snabdevanja Mađarske energijom i činjenici da nema potrebe za uvođenjem ograničenja u zemlji zbog nedostatka prirodnog gasa“, napisao je on o dogovoru.

Mađarski premijer Viktor Orban osudio je stav EU o sankcionisanju Rusiji, tvrdeći da su evropska domaćinstva ta koja najviše trpe zbog evropskih sankcija. U julu Orban je opisivao panevropski odgovor Evrope na Rusku invaziju Ukrajine  rečima: „U početku sam mislio da smo samo pucali sebi u nogu, ali sada se čini da je Evropska ekonomija pucala sebi u pluća, te zato sada vapi za vazduhom;”

Iako je Mađarska uživala u relativno niskim cenama gasa, u toj zemlji cene gasa i dalje rastu zajedno sa ostatkom Evrope, vršeći pritisak na industriju i podstičući inflaciju.

Industrijski lideri i političari upozorili su da bi skokovite cene gasa u Evropi mogle da izazovu velike ekonomske šokove naredne zime, uključujući otpuštanja, bankrota, pa čak i građanske nemire.

LUDILO! Napravili ‘Tesla odelo’ koje omogućava REALAN virutelni seks

Iako nije savrsena, Mađarska je u par navrata donela odlične olduke kada su u pitanju politike koje se tiču njene zemlje. Zabranila je promociju LGBT pokreta u osnovnim školama, obezbedila je svoje stanovništvo energijom te odbila da uspostavi sankcije Rusiji. Takođe je odbila zahtev predsednika Ukrajine, Zelenskog da isporuči oružje i vojsku koji bi pomogli Ukrajini u sukobu sa Rusijom.

Ovo predstavlja odličan primer otpora Evropskoj uniji i njihovom Resetu, koji pokazuje da se bez njih i člansta u Evropskoj Uniji može opstati. Štaviše, i živeti bolje van EU nego kao deo Saveza.

Izgleda da Srpska vlast može mnogo toga naučiti ukoliko se ugleda na Mađarsku.

NultaTačka