Stav

PAPA FRANJO ZAHTEVA OD BIG-TECH KORPORACIJA DA “U IME BOGA” CENZURIŠE “GOVOR MRŽNJE” I “TEORIJE ZAVERE”

Pisao Elena Vuk

Papa Franjo pozvao je Boga u pokušaju da izvrši pritisak na divove iz Silicijske doline da cenzurišu više sadržaja, uključujući “govor mržnje” i “teorije zavere”.

Papa je to izjavio na Svetskom sastanku popularnih pokreta(World Meeting of Popular Movements), veoma sumnjiva organizaciji koja zagovara “socijalnu pravdu” i borbu protiv rasizma uz pomoć verskih vođa.

“U ime Boga, molim tehnološke divove da prestanu iskorištavati ljudsku slabost, ranjivost ljudi, radi zarade, ne vodeći računa o širenju govora mržnje, doterivanju, lažnim vestima, teorijama zavera i političkim manipulacijama”, rekao je on.

Papa Franjo se takođe pozvao na izraz “post-truth”, koji su izmislili medijski organi nakon što su počeli gubiti monopol nad kontrolom naracije nakon izbora Donalda Trampa.

Očigledno je da vođa katoličke crkve veruje da je hršćanski i božanski moliti gigantske korporacije u ime Boga da spreče slobodu govora.

Papin stav o slobodi izražavanja i njegova percepcija iste ni ne čude, sa obzirom da je nakon ubistva karikaturista Charlie Hebda-a, retorički stao na stranu terorista koji su izvršili hladnokrvna ubistva. Izjavivši tada da: “Sloboda govora ima svoje limite.”

Inače Papa svakog ko ga kritikuje naziva “đavoljim slugama”.

PAPA TVRDI DA ONI KOJI GA KRITIKUJU ,,RADE ZA ĐAVOLA” (VIDEO)

 

Nema sumnje da bi Papa odgovorio na takve tvrdnje kao “teorije zavere” i “govor mržnje”.

Papa Franjo bi ovaj video voleo da zabrani, izbriše i ukloni, kao i mnoge druge:

Nulta Tačka/ZeroHedge